Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med symtom som snuva, hosta eller feber att stanna hemma och avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Även om du bara känner dig lite sjuk ska du avstå från att röra dig på universitetsområdet. - Klicka här för att dölja meddelandetFolkhälsomyndighetenuppmanarallamedsymtomsomsnuva,hostaellerfeberattstannahemmaochavståsocialakontaktersomriskerarattspridasmitta.Ävenomdubarakännerdiglitesjukskaduavståfrånattröradigpåuniversitetsområdet.

To Be Summoned to Barnahus: Children's Perspectives

Författare:
  • Ann-Margreth E. Olsson
  • Maria Kläfverud
Redaktör:
  • Susanna Johansson
  • Kari Stefansen
  • Elisiv Bakketeig
  • Anna Kaldal
Publiceringsår: 2017
Språk: Engelska
Sidor: 57-74
Publikation/Tidskrift/Serie: Collaborating Against Child Abuse : Exploring the Nordic Barnahus Model
Dokumenttyp: Del av eller Kapitel i bok
Förlag: Palgrave Macmillan

Abstract english

This chapter presents and analyses children’s narratives about being summoned to, arriving at and visiting a Barnahus. The children felt welcomed as guests, but hard work awaited them in the police investigative interview in front of frightening cameras and with strangers watching in an adjacent room. The children found that they needed more information about what was going on and why. From the children’s perspective, Barnahus became a house where children meet the police in serious matters. This chapter concludes with suggestions for further research and reflections for practitioners in consideration of children’s experiences of procedures and of being addressed as non-acting objects—instead of the acting subjects, the children talked about themselves as being, and acted as, in the research interviews.

• Social Work
  • Barnahus