Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Socialt arbete: Det civila samhället och frivilligt socialt arbete, 15 hp

SOAN29

Kursen ges på avancerad nivå och vänder sig till dig som vill utveckla och fördjupa dina kunskaper kring socialt arbete i det civila samhället och inom ramen för frivilliga organisationer. Den vänder sig till yrkesverksamma men även till dig som inte är praktiskt involverad i arbetet med dessa frågor men söker fördjupad kunskap om förändringar inom civila samhället och välfärdsarbete.

Kursen syftar till att genom teorier och empiriska exempel ge en fördjupad förståelse för aktuella socialpolitiska förändringsprocesser och hur dessa påverkar villkoren för det sociala arbetet. I fokus står ideella organisationers roller och funktioner i den svenska välfärdsstaten. Frågorna gäller de förväntningar som idag ställs på det civila samhället och frivilligt socialt arbete samt gränsdragningarna mellan offentlig, ideell och privat verksamhet:

  • Ser vi en förskjutning från en socialdemokratisk välfärdsmodell i riktning mot en kontinental och/eller liberal modell för ansvarsfördelning och utförande av välfärdstjänster?
  • Vad innebär detta för det sociala arbete som utförs, för socialarbetarna och klienterna och för möjligheterna till inflytande i politiska beslutsprocesser?
Sidansvarig:

Kursansvariga

Malin Arvidson
malin [dot] arvidson [at] soch [dot] lu [dot] se

Roberto Scaramuzzino
roberto [dot] scaramuzzino [at] mah [dot] se 

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg