Socialt arbete i skolan, 15 hp

SOAN47

Kursen ges på avancerad nivå och vänder sig till dig som arbetar med elevhälsoarbete i skolan: socionomer/kuratorer, skolsköterskor, specialpedagoger, med flera. Kursens mål och innehåll framkommer av kursplanen. Särskilt fokus riktas på teorier, metoder och pedagogik i socialt arbete med inriktning på arbete med barn, barns nätverk och konsultativt förhållningssätt i arbete med personal inom skolan.

Kursen ges på kvartsfart över två terminer.

Kursort: Lund

Kursen startar våren 2018 med introduktionsdag fredagen den 19 januari. Lokal: Socialhögskolan i Lund, Bredgatan 26 sal 28, 9.15-16.00.

Vårterminens kurstillfällen är därefter planerade med två dagars sammanhängande undervisning vid 5 tillfällen; 8-19 februari. 8-9 mars, 5-6 april, 3-4 april samt 24-25 maj. Samtliga tillfällen infaller på torsdagar och fredagar. Samma omfattning är beräknad för hösten 2018. Kurstillfällena varvas med föreläsningar, presentationer, gruppövning och litteraturseminarier i varierande gruppstorlekar. Hur tiden fördelas är avhängigt av antal sökande till kursen.

Behörighetskraven framgår av kursplanen. Intyg om anställning skall bifogas vid ansökan.

Länk till introduktionsbrevet som skickas ut till antagna (PDF- 74 kB)

Sidansvarig: