Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Socialt arbete i skolan, 15 hp

SOAN47

Kursen ges på avancerad nivå och vänder sig till dig som arbetar med elevhälsoarbete i skolan; socionomer/kuratorer, skolsköterskor, specialpedagoger m.fl. Kursens mål och innehåll framkommer av kursplanen. Särskilt fokus riktas på teorier, metoder och pedagogik i socialt arbete med inriktning på arbete med barn, barns nätverk och konsultativt förhållningssätt i arbete med personal inom skolan.

Kursen ges på kvartsfart över två terminer.

Kursort: Lund med start januari 2018

Kursen startar vårterminen 2018 i Lund. Kursen inleds med en introduktionsdag i januari och därefter två dagars sammanhängande undervisning vid 4-5 tillfällen under våren och samma omfattning hösten 2018; Samtliga tillfällen infaller på torsdagar och fredagar. Kurstillfällena varvas med föreläsningar, presentationer, gruppövning och litteraturseminarier i varierande gruppstorlekar. Hur tiden fördelas är avhängigt av antal sökande till kursen.

Behörighetskraven framgår av kursplanen. Intyg om anställning skall bifogas vid ansökan.

Sidansvarig:

Kursföreståndare

Jan Gassne
046-222 93 93
jan [dot] gassne [at] soch [dot] lu [dot] se
 

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg