Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Maria Bangura Arvidsson

Undervisning

Sedan 2015-01-01 är jag studierektor för socionomprogrammet. Innan dess arbetade jag huvudsakligen som handledare och examinator av uppsatser på grund- och avancerad nivå både i Lund och på Campus Helsingborg samt på kursen Socialt arbete med barn och unga.

Forskning

Jag bedriver forskning inom området Child and Family Welfare.

Frågeställningar om föräldraskap, i synnerhet faderskap, och relationer mellan barn och föräldrar har på olika sätt engagerat mig i flera års tid. Jag är främst intresserad av olika former av föräldraskap samt vad som - av såväl föräldrar själva som av olika samhällsaktörer - betraktas som "bra" respektive "bristfälligt" föräldraskap. Även barns erfarenheter och upplevelser är viktiga att fokusera i dessa sammanhang.

Övrigt

Förutom som forskare och universitetslärare, har jag också många års erfarenhet av frivilligt socialt arbete i olika föreningsverksamheter för ensamstående föräldrar bl.a. inom den rikstäckande organisationen Makalösa Föräldrar, som arbetar med både social verksamhet och opinionsarbete.

Publikationer

Sidansvarig:
Maria Bangura Arvidsson. Foto: Patrik Hekkala
E-post: maria [dot] bangura_arvidsson [at] soch [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Socialhögskolan

+46 46 222 30 65

28

Studierektor

Socialhögskolan

28

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg