Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lars Harrysson

FD i socialt arbete, universitetslektor

Undervisning

Min undervisning fokuserar på välfärdsfrågor, t.ex. välfärdsstatens uppbyggnad och omstrukturering, samt hur välfärd i olika länder kan förstås. Jag är pedagogiskt hängiven åt studentcentrerad undervisning där studenternas kreativa och reflexiva förmågor är i förgrunden.

Forskning

Forskningsmässigt har jag under senare tid sysslat med lärande i en samverkan mellan Socialhögskolan och Helsingborgs kommun. Fokus i det projektet har varit på vad som får yrkesverksamma i olika organisationer i socialt arbete att lära sig nytt. Rapport från projektet finns tillgänglig att ladda ner nedan.

Ett annat projekt rör pensionsplanering där jag arbetar med ett internationellt projekt som frågar sig hur pensionsregimer kan förstås utifrån hur människor faktiskt planerar sin kommande pensionering. Intervjuer har gjorts i Sverige, Danmark, USA, Brasilien, Australien och Nya Zeeland.

Ett projekt som varit igång mycket länge och inom vilket jag skrev min doktorsavhandling handlar om företag, arbetsgivare och arbetstagare, och pensionering.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Redaktör

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Redaktör

Sidansvarig:
Lars Harrysson. Foto: Patrik Hekkala
E-post: lars [dot] harrysson [at] soch [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Socialhögskolan

+46 42 35 65 27

28

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg