Lars Harrysson

FD i socialt arbete, universitetslektor

Undervisning

Min undervisning fokuserar på välfärdsfrågor, t.ex. välfärdsstatens uppbyggnad och omstrukturering, samt hur välfärd i olika länder kan förstås. Jag är pedagogiskt hängiven åt studentcentrerad undervisning där studenternas kreativa och reflexiva förmågor är i förgrunden.

Forskning

Forskningsmässigt har jag under senare tid sysslat med lärande i en samverkan mellan Socialhögskolan och Helsingborgs kommun. Fokus i det projektet har varit på vad som får yrkesverksamma i olika organisationer i socialt arbete att lära sig nytt. Rapport från projektet finns tillgänglig att ladda ner nedan.

Ett annat projekt rör pensionsplanering där jag arbetar med ett internationellt projekt som frågar sig hur pensionsregimer kan förstås utifrån hur människor faktiskt planerar sin kommande pensionering. Intervjuer har gjorts i Sverige, Danmark, USA, Brasilien, Australien och Nya Zeeland.

Ett projekt som varit igång mycket länge och inom vilket jag skrev min doktorsavhandling handlar om företag, arbetsgivare och arbetstagare, och pensionering.

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig: