Katarina Jacobsson

FD, Docent i sociologi

Undervisning

Undervisar framför allt i kvalitativ metod men också kriminologi och medicinsk sociologi.

Forskning

Forskningsinriktning: kunskapssociologi, social kontroll, avvikelsesociologi, medicinsk sociologi och ”redogörande praktiker” vilket studerats på fält som dövområdet och rättsväsendet. Metodologiska spörsmål – i synnerhet kvalitativa – är också ett forskningsintresse. Pågående forskningsprojekt omfattar analyser av samhälleliga diskurser och korruptionsanklagelser, rättsligt och medicinskt beslutsfattande samt manualbaserat socialt arbete i praktiken.

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig: