Vanna Nordling

Doktorand

Forskning

Mitt doktorandprojekt handlar om välfärdsarbete med irreguljära/”papperslösa” migranter. Fokus ligger på hur professionella som kommer i kontakt med denna grupp upplever möjligheter och begränsningar i sitt arbete. Teoretiskt är jag intresserad av migration i relation till de skandinaviska välfärdsstaterna, samt det civila samhällets roll i förhandlingar om medborgarskap. Jag har också ett intresse för feministisk och postkolonial teori samt har tidigare intresserat mig för platsens betydelse/urbana studier.

Jag deltar i forskningsgruppen ”Civilsamhälle och Socialt Arbete” (CSSA) och är medlem i doktorandnätverket WelMi (inriktat på välfärd och migration). Forskargruppen (CSSA) hemsida

Jag har en Master i sociologi från Lunds Universitet och min masteruppsats (om unga kvinnors upplevelse av trygghet i Malmö) kan laddas ned här: Masteruppsats

Jag har också en magister i socialt arbete från Malmö Högskola. Min magisteuppsats byggde på en utvärdering av ett eftervårdsprojekt vid missbruksvård i Malmö stad, FoU Malmö, som kan laddas ned här: Magisteruppsats

Sidansvarig:
Vanna Nordling