Valbara kurser - termin 7

Den sjunde terminen på socionomprogrammet inleds med en valbar fördjupningskurs. Du väljer bland de kurser som ges och fyller i ett valformulär innan sista anmälningsdatum för respektive termin. Den andra delen av termin sju läser alla Professionellt socialt arbete, 15 hp.

För att bilda dig en uppfattning om vilken kurs som passar dig bäst kan du:

1. få information om kurserna på den informationsdag som hålls varje termin. Företrädare för respektive kurs informerar och ger utrymme för frågor.
  2. söka information på respektive kurshemsida där de valbara kurserna presenteras närmare.

Se vilka kurser som erbjuds respektive termin:

Studieort och behörighet

Kurserna ges antingen i Lund eller i Helsingborg och du kan välja den kurs som passar dig bäst oberoende om du tidigare läst i Helsingborg eller Lund.

För att få börja på termin 7 (fördjupningsblocket) krävs att du är behörig vid terminstart. Enligt förkunskapsreglerna ska du inför termin 7:

• vara helt klar med basblocket (termin 1-3)
  • kan du förutom uppsatsen (SOPA63) ha max 15 hp rest från fortsättningsblocket (termin 4-6)

Uppfyller du inte dessa krav och behöver hjälp med, eller vill diskutera din studieplan/studiesituation kan du kontakta studievägledare Monica Davidson.

Valformulär

Du väljer bland de kurser som ges och fyller i ett valformulär innan sista anmälningsdatum för den termin du ska läsa. Din anmälan till fördjupningskursen är bindande och det är därför viktigt att du tänker igenom ditt val innan du fyller i dina önskemål. Om du fyller i formuläret i tid garanteras du plats på kursen du valt såvida inte antalet sökanden blir för lågt (färre än 15 studenter). Om mot all förmodan en kurs måste ställas in på grund av för få sökanden behöver vi veta ditt andrahandsval.

I mitten av november (inför vårterminen) eller maj (inför höstterminen) får du besked via mejl om vilken kurs du har kommit in på.

Studieuppehåll

Har du tänkt ha studieuppehåll – lämna din ansökan senast 15 april (inför höstterminen)  eller 15 oktober (inför vårterminen). Blankett hittar du här.

Sidansvarig:

Utbildningskoordinator
Lidija Lindoff
lidija [dot] lindoff [at] soch [dot] lu [dot] se

Informationsdag

Informationsdag inför vårterminen 2019 äger rum den 26 september 09.15 – 13.00 i Edebalksalen i Lund.