Kunskapsproduktion i socialt arbete

SOPA62

Kursen syftar till att ge fördjupade kunskaper om kvalitativa och kvantitativa samhällsveten-skapliga forskningsmetoder samt statistik och forskningsetik.

Kursen bygger vidare på de grundläggande kunskaper om forskningsmetod och vetenskapsteori som förmedlats under termin ett och fyra.

Kursen bygger också vidare på de grundläggande kunskaper och färdigheter i litteratur- och kunskapssökning som studenterna har tillgodogjort sig under utbildningens tidigare kurser.

I kursen ingår övningar i insamlingsmetoder inom kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder, fördjupade reflektioner om bearbetning/beräkning och analys av empiriska material samt metodval och etiska aspekter på kunskapsproduktion i och för socialt arbete.

Sidansvarig:

Kursföreståndare