Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ny student

Välkommen som student på Socialhögskolan!
Har du blivit antagen till socionomutbildningen? Eller hoppas du komma in på reservplats?

Obs! Just nu har Lunds universitet problem med e-post som inte kommer fram till postlådor hos Microsofts e-posttjänster. Det rör sig främst om live-, hotmail-, och outlook-adresser, men även andra tjänster kan påverkas. Vänligen kontakta oss via telefon eller via en e-postadress som inte har koppling till Microsoft i fall du misstänker att du missat något mejl. Kolla även igenom din skräpbox. Om du redan är student rekommenderar vi att du använder din studentmejl.

Information till dig som sökt socionomprogrammet vid Socialhögskolan vårterminen 2018.

Den 8 december kan du se ditt antagningsbesked för våren 2018 på Antagning.se, sista svarsdag är 19 december kl. 24.00. Den 27 december publiceras antagningsbeskedet efter andra urvalet. På detta besked krävs inget svar. Om du vill tacka nej efter du har tackat ja den 19 december så skall du skicka ett mejl till vesna [dot] sehovac [at] soch [dot] lu [dot] se om du sökt/blivit antagen till studieort Lund och carina [dot] olsson [at] soch [dot] lu [dot] se om du sökt/blivit antagen till studieort Helsingborg.

Är du antagen till socionomprogrammet och har tackat ja skall du senast måndagen den 8 januari få ett välkomstbrev via mejl från oss. Är så inte fallet så måste du höra av dig till oss. Vi skickar till den mejladress som du har uppgivit på Antagning.se.

Observera att Socialhögskolan inte ännu tillämpar webbregistrering på någon utbildning.

Schema

Scheman för de olika kurserna publiceras cirka en månad innan terminstart på vår schemasida.

Introduktionsmöte

Vårt obligatoriska introduktionsmöte för de som är antagna (ej för reserver) till socionomprogrammet är måndag den 15 januari både för de som är antagna i Lund och Helsingborg. På det mötet registreras du på kursen. Är du inte närvarande mister du din plats. Om det skulle uppstå förhinder, exempelvis sjukdom, som gör att du inte kan närvara måste du höra av dig skriftligen till Vesna Sehovac vesna [dot] sehovac [at] soch [dot] lu [dot] se när det gäller Lund som studieort och Carina Olsson carina [dot] olsson [at] soch [dot] lu [dot] se för dig med studieort Helsingborg

Vi planerar inte att ta in några reserver innan introduktionsmötet den 15 januari. Efter mötet kommer vi att ringa/maila till de reserver som vi kan ge en plats till. Se till att du har ett korrekt telefonnummer/mailadress noterat på Antagning.se. Vi gör ett överintag och beräknar därför att vi inte skall behöva kalla så många reserver. Tyvärr har vi ingen möjlighet att svara på hur stor chansen är att komma in som reserv utöver detta.

Har du sedan tidigare poäng från annan socionomutbildning skall du kontakta Ulrika Reichert, ulrika [dot] reichert [at] soch [dot] lu [dot] se så snart som möjligt. Då har vi möjlighet att titta på dina meriter och placera in dig på rätt termin.

Problem vid antagningen

Till antagningsavdelningen vänder du dig om:

  • du anser att du är behörig men noterats som obehörig i antagningsbeskedet
  • du anser att du har blivit struken på fel grund eller svaret inte har inkommit som det skulle

Kontaktuppgifter till antagningsavdelningen vid Lunds universitet:

Lunds universitet

Antagningsavdelningen

Box 117

221 00 Lund

telefon: 046-222 93 00 tel.tid: mån, tis och tors 10-12

e-post: lant [at] stu [dot] lu [dot] se

 

För utbildning på avancerad nivå

Välkomstbrev kommer att skickas ut per mejl i början av januari. I fall du inte har fått välkomstbrevet innan terminsstart så kan du höra av dig till vesna [dot] sehovac [at] soch [dot] lu [dot] se. Vi har inte webbregistrering utan all registrering till kurser på avancerad nivå går via Vesna.

Sidansvarig:

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg