Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Om oss

Samhällsnära forskning och utbildning i Lund och Helsingborg
Välkommen till Socialhögskolan! Vi har utbildat studenter i socialt arbete sedan 1947 och blev en del av Lunds universitet 1977. Socialhögskolan är en institution inom den samhällsvetenskapliga fakulteten.

Bredgatan 26Socialt arbete är ett tvärvetenskapligt ämne som inkluderar frågor om sociala problem, dess definitioner, uppkomst, orsaker och lösningar; villkor och levnadsförhållanden för utsatta grupper och individer samt samhällets interventioner. Ämnet omfattar även organisations- och professionsforskning, det vill säga studier kring hur det sociala arbetet organiseras och utförs. 

Majoriteten av våra studenter läser på socionomprogrammet, men vi har även utbildning i psykoterapi, masterprogram, kurser på avancerad nivå för yrkesverksamma som vill fortbilda sig och fördjupa sig i ämnet eller gå vidare till forskarutbildning.

Totalt omfattar institutionen ungefär 130 anställda och 1 200 studenter. Vi finns i centrala Lund och på Campus Helsingborg.

Sidansvarig:

Socialhögskolan
Besök: Allhelgona kyrkogata 8, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg