Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Samverka med oss!

Socialhögskolan
Är du socionom, chef, alumn, politiker eller företräder någon annan del av samhället? Har du frågor, idéer eller önskemål om att samarbeta med oss? Hör av dig, så hjälper vi dig att komma i kontakt med rätt person på Socialhögskolan.

Socialhögskolan ser det som ett viktigt del av sitt uppdrag att arbeta tillsammans med externa institutioner och individer. Socialhögskolan har bred samverkan med det omgivande samhället. Vi har ett omfattande utbyte med representanter för olika brukarorganisationer och kontinuerlig kontakt med yrkesfältet genom den verksamhetsförlagda utbildningen, gästlärare, studiebesök, forskningsprojekt med mera. Institutionen har också kontinuerliga samarbetsmöten både med representanter för brukarorganisationer och med det sociala arbetets yrkesfält, bland annat med representanter från kommunerna Helsingborg, Lund, Malmö, kuratorsgruppen inom Region Skåne och de fackliga organisationerna.

I möten med dessa grupper sker utbyte om Socialhögskolans verksamhet och det som där framkommer tas tillvara i den fortsatta utvecklingen av socionomprogrammet, fristående kurser och av socialt arbete generellt.

Studierektorn för masterprogrammet i socialt arbete och avancerad nivå, Leili Laanemets, har även ett särskilt uppdrag att främja och underlätta samverkan med det omgivande samhället bland annat genom att sprida och förmedla kontakter. Det kan gälla samarbetsavtal, anordnande av temadagar, uppdragsutbildning och uppdragsforskning i en skala där det bedöms vara möjligt och till gagn för verksamheten.

Sidansvarig:

Socialhögskolan
Besök: Allhelgona kyrkogata 8, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg