Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

SoPact

Ett samverkansprojekt mellan Socialhögskolan vid Campus Helsingborg, Helsingborgs Stad och Tillväxtverket
Komplexa samhällsutmaningar kräver nya sätt att samarbeta, tänka och verka. Därför finns SoPact, ett acceleratorprogram för sociala entreprenörer och social innovation. Programmet vänder sig till entreprenörer och intraprenörer inom privat, offentlig och ideell sektor som adresserar sociala, kulturella eller miljömässiga samhällsutmaningar.

Publik sitter i en trappa och lyssnar på en presentation.

Programmet syftar till att inspirera, stötta och stärka handlingskraftiga systemförändrande entreprenörer och innovationer under tolv veckor. Målet är att de deltagande entreprenörerna ska bli redo att sälja sin vara, produkt, tjänst eller metod till kund, inleda samarbeten och partnerskap eller ta in externt kapital. Acceleratorprogrammet är helt gratis och utgår från Think Open Space i Helsingborg.

SoPact är ett samverkansprojekt mellan Socialhögskolan vid Campus Helsingborg, Helsingborgs Stad och Tillväxtverket. Det innebär att vi jobbar nära de förvaltningar som finns representerade i projektets styrgrupp, dessa är Socialförvaltningen, Skol- och fritidsförvaltningen, Vård- och omsorgsförvaltningen och Stadsledningsförvaltningen.

SoPact verkar för att bidra till Vision 2035 om Helsingborg som den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Projektet inbegriper även samverkan med forskare och studenter på Socialhögskolan.

Social innovation kan drivas i regi av aktiebolag, ideell förening, stiftelse, ekonomisk förening och inom offentlig sektor, ofta i samverkan. SoPact välkomnar sökande inom alla olika organisationsformer.

Läs mer på SoPacts webbplats

Sidansvarig:

Kontakt

Emelie Dahlström
Projektledare

Telefon: +46 70 999 16 00
emelie [dot] dahlstrom [at] sopact [dot] org

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg