Implementing a continuum of care model for older people-results from a Swedish case study.

Författare:
  • Anna Dunér
  • Staffan Blomberg
  • Henna Hasson
Publiceringsår: 2011
Språk: Engelska
Publikation/Tidskrift/Serie: International Journal of Integrated Care
Volym: 11
Dokumenttyp: Artikel i tidskrift
Förlag: Igitur publishing

Abstract english

There is a need for integrated care and smooth collaboration between care-providing organisations and professions to create a continuum of care for frail older people. However, collaboration between organisations and professions is often problematic. The aim of this study was to examine the process of implementing a new continuum of care model in a complex organisational context, and illuminate some of the challenges involved. The introduced model strived to connect three organisations responsible for delivering health and social care to older people: the regional hospital, primary health care and municipal eldercare.

• Health Care Service and Management, Health Policy and Services and Health Economy

• ISSN: 1568-4156
Staffan Blomberg. Foto: Patrik Hekkala