Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskarutbildning i socialt arbete

Forskarutbildning i socialt arbete utgör fyra års heltidsstudier som leder fram till doktorsexamen. I utbildningen ingår dels kurser, dels handlett avhandlingsarbete. Även licentiatexamen är möjlig, den omfattar två års heltidsstudier.

Antagning av doktorander sker vartannat år samt dessutom i enstaka fall efter utlysningar för doktorandanställning i specifika forskningsprojekt. När en doktorandtjänst blir aktuell utlyses den på universitets sida för lediga tjänster.

I handboken för forskarutbildningen kan du hitta mer information om riktlinjer och praxis som tillämpas vid forskarutbildningen i socialt arbete vid Lunds universitet.

Handbok för forskarutbildning (PDF - 483 kB)

Syftet med forskarutbildningen i socialt arbete är att ge fördjupade kunskaper i socialt arbete och att utbilda självständiga och kritiska forskare med bred teoretisk samhällsvetenskaplig kunskap, metodologisk skicklighet samt förmåga att genomföra forskningsprojekt. Utbildningen bedrivs med stor självständighet och betoning av den studerandes eget ansvar i förhållande till planering och genomförande. Lärandemålen för doktors- respektive licentiatexamen följer högskoleförordningen och anges i den allmänna studieplanen för forskarutbildningen vid Socialhögskolan.

Cirka 20 doktorander bedriver idag aktiva studier på forskarutbildningen och varje år disputerar cirka fyra-fem personer. Forskarutbildning i socialt arbete ges för närvarande endast på svenska.

Sidansvarig:

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg