Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Uppsatskurser

Socialhögskolan ger tre olika uppsatskurser på avancerad nivå. Du kan ta en master- (två år) eller en magisterexamen (ett år). Båda kräver dock att du har kandidatexamen. Om du känner dig osäker på vilken uppsatskurs som är aktuell just för dig är du välkommen att kontakta studierektorn för masterprogrammet.

Schema

SOAM20 Socialt arbete: Examensarbete för magisterexamen, 15 hp

Vill du ta ut en magisterexamen ska du läsa denna kurs. Under kursen ska du under handledning planera och genomföra ett självständigt vetenskapligt arbete om 15 hp som försvaras och diskuteras vid ett seminarium. Du ska också opponera på ett annat vetenskapligt arbete vid ett seminarium. Kursen inleds med ett introduktionsmöte. Därefter arbetar du självständigt i kontakt med den handledare du tilldelas.


SOAM22 Socialt arbete: Examensarbete för masterexamen, 15 hp

Har du redan en magisterexamen och vill bygga på för att få en masterexamen ska du läsa denna kurs. Under kursen ska du under handledning planera och genomföra ett självständigt vetenskapligt arbete om 15 hp som försvaras och diskuteras vid ett seminarium. Du ska också opponera på ett annat vetenskapligt arbete vid ett seminarium. Kursen inleds med ett introduktionsmöte. Därefter arbetar du självständigt i kontakt med den handledare du tilldelas.


SOAM21 Socialt arbete: Examensarbete för masterexamen, 30 hp 

Under denna kurs ska du under handledning planera och genomföra ett självständigt vetenskapligt arbete om 30 hp som försvaras och diskuteras vid ett seminarium. Du ska också opponera på ett annat vetenskapligt arbete vid ett seminarium. Kursen inleds med ett introduktionsmöte. Därefter arbetar du självständigt i kontakt med den handledare du tilldelas.

Master-på-gång-seminarium

Oavsett vilken uppsatskurs du läse erbjuds du möjligheten att gå upp på ett master-på-gång-seminarium. Läs mer om seminariet här.

Examination

Uppsatsen examineras under ett uppsatsseminarium på avancerad nivå. Det innebär att både magister- och masteruppsatser (15 alt. 30 hp) behandlas på samma seminarium.

Uppsamlingsseminarium

Du som av olika skäl avstått från att gå upp med din uppsats till seminariebehandling under ordinarie kurstid alternativt har blivit underkänd, har möjlighet att lägga fram uppsatsen vid ett uppsamlingsseminarium som äger rum i augusti årligen, alternativt vid annat ordinarie tillfälle i januari eller juni.


Uppsats utomlands?

Du som planerar att förlägga hela eller delar av uppsatsarbetet i ett annat land är välkommen att höra av dig till Ulrika Reichert (ulrika [dot] reichert [at] soch [dot] lu [dot] se ) som kan hjälpa dig med praktiska frågor. Du bör även kontakta kursansvarig med information om undersökningsämne för att diskutera vem som ska bli din handledare.
Om du vill genomföra undersökningen i ett utvecklingsland och avser söka MFS-stipendium är du välkommen att kontakta vår ”MFS-grupp” som består av ett antal lärare med stor erfarenhet av att bedriva forskning utanför Sveriges gränser. De kan vägleda dig i att komma igång med ansökan, diskutera handledare och svara på frågor kring att göra en undersökning i ett annat land. Information kring MFS-stipendiet (Minor Field Studies) finns här.

Sidansvarig:

Socialhögskolan
Besök: Allhelgona kyrkogata 8, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg