Socialt arbete: Fortsättningskurs 30 hp

SOAA22
Kursen kommer att ges höstterminen 2018. På denna kurs undersöker du det sociala arbetets samhällsvetenskapliga och socialpolitiska förutsättningar och arbetar med uppgifter som ger dig en fördjupad förståelse av det sociala arbetets organisationer och praktiska verksamheter.

Denna fördjupningskurs i socialt arbete bygger vidare på kunskaperna du fått från grundkursen i socialt arbete.

Kursen avser att ge dig fördjupade kunskaper om socialpolitiska, sociologiska och socialpsykologiska perspektiv på det sociala arbetets innehåll, förändringar och betydelse i samhället. Det sociala arbetet studeras utifrån teoretiska, institutionella, komparativa samt praktiska utgångspunkter.

Kursen är indelad i fyra delkurser:

• Samhällsvetenskapliga perspektiv på individ och samhälle, 9 hp
  • Politik och organisation, 6 hp
  • Sociala arbetets organisation och praktik, 9 hp
  • Självständigt fördjupningsarbete, 6 hp

Din undervisning på kursen består av föreläsningar, seminarier och ett fältarbete du kan göra på din hemort. Du ska också självständigt skriva ett samhällsvetenskapligt uppsatsarbete som examineras vid kursens slut.

Kursen ges via internet och använder olika internetbaserade verktyg i undervisningen.

Sidansvarig:

Kursföreståndare