Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Socialt arbete: Grundkurs 30 hp

SOAA11
Kursen kommer att ges höstterminen 2018. Denna kurs syftar till att ge dig en introduktion i ämnet socialt arbete. Den vänder sig till både dig som redan finns inom det sociala verksamhetsfältet och till dig som har ett mera allmänt intresse av kunskapsområdet.

Under grundkursen i socialt arbete bygger du upp en grundläggande kunskap om det sociala arbetets innebörd och innehåll. Du arbetar med uppgifter som ger dig en förståelse av det sociala arbetets villkor och organisation och undersöker forskning, teorier och metoder som tillämpas inom socialt arbete. Under kursen genomför du dessutom ett samhällsvetenskapligt projektarbete.

Kursen omfattar fyra delkurser:

  • Sociala problem och socialt arbete i historiskt och i nutidsperspektiv
  • Det sociala arbetets organisation och styrmedel
  • Teori och metod i socialt arbete
  • Socialt arbete som akademiskt ämne och som praktik

Kursen genomförs i form av föreläsningar samt genom arbets- och övningsuppgifter enskilt och i grupp via internet. Ett en-tvådagars studiebesök och ett projektarbete som kan göras på hemorten ingår i kursen.

Kursen ges som fristående kurs över internet och på halvfart under två terminer.

Efter kursen

Kursen har som mål att ge dig grundläggande kännedom om det sociala arbetets verksamhetsfält, historiska bakgrund, målgrupper och utvecklingsvillkor. Målet är att du efter kursen ska förstå de teorier och metoder som tillämpas inom socialt arbete.

Sidansvarig:

Kursföreståndare

Jan Magnusson
046-222 31 61
jan [dot] magnusson [at] soch [dot] lu [dot] se

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg