Samhällsvetenskap och socialt arbete, 30 hp

SOPA21

Kursen ger grundläggande kunskaper om samhällsvetenskapliga perspektiv och begrepp med relevans för socialt arbete. Här utvecklar studenten kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som ger en bas för deras professionella vetande och fortsatta kunskapsbyggande om människor och de samhällen de bildar och lever i. Studenterna tränas under kursen i att betrakta individer och samhälle ur olika perspektiv och att tolka skeenden med hjälp av olika samhällsvetenskapliga teorier och begrepp.

Centrala teman som följer genom kursen är frågor om behov, om makt samt om individen i relation till staten, samhället och till andra individer.

Kursen inleds med studier kring individen, övergår därefter till interaktionsprocesser och avslutas med strukturella perspektiv.

Sidansvarig:

Kursföreståndare