Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Examen och examensceremoni

vid Socialhögskolan

Att få ut examen

När terminen är slut och du godkänts på alla kurser, samt registrerats i Ladok, så ska du fylla i en ansökan för att få ut din examen. Examensbeviset utfärdas av examensavdelningen vid Lunds universitet. Följ länken nedan så finner du ansökningsblanketten. Du kan läsa mer om examen på LU:s centrala webbplats.

Examensceremoni

I slutet av varje termin arrangeras en examensceremoni för de studenter som tar socionomexamen och masterexamen. Detaljerad information skickas ut till berörda studenter ungefär en månad innan. Ceremonin äger rum i Universitetshusets aula i Lund. Ceremonin pågår cirka en timme och är till för både Lund- och Helsingborgsstudenter tillsammans.

Det är begränsat med utrymme i aulan men det finns utrymme för varje examensstudent att bjuda med två personer till ceremonin. Om man önskar ytterligare en plats finns det möjlighet att få det. Hur man då går till väga får man information om cirka en månad innan.

Efter ceremonin arrangeras mingel på Socialhögskolan, Allhelgona kyrkogata 8 i Lund. Minglet arrangeras av studenter från Socionomsektionen och studenter från tidigare terminer i programmet i samarbete med Samhällsvetarkåren och Socialhögskolan. Till minglet kan man ta med fler gäster än till ceremonin.

Socialhögskolans husintendet fotograferar före och under ceremonin. Fotograferingen inleds med storgruppsfoton på trappan in till universitetshuset, om vädret tillåter, eller inne i aulans foajé. Fotografierna läggs sedan ut på Luvit så att du som student själv kan logga in och ladda ner dem.

Anmälan till Socialhögskolans examensceremoni är för närvarande stängd. Den öppnar igen i maj 2020.

Sidansvarig:
Universitetshuset
Fira din examen!

Socialhögskolans examensceremoni hålls i Universitetshusets aula i Lund.

Socialhögskolan
Besök: Allhelgona kyrkogata 8, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg