Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

En Minor Field Study i Grenada, Västindien

Vårterminen 2015 skrev Lisa Hindström och Aleksandra Goreczna en kandidatuppsats om sexualundervisning på Grenada, efter att ha fått en MFS-stipendium för fältstudier. Detta är deras reseberättelse.

Grenada, VästindienNär vi bestämde oss för att ge oss på ett försök att få ett MFS-stipendium var vi båda mitt i praktikterminen och befann oss på olika håll i världen: Aleksandra i Kanada och Lisa i Azerbaijan. Under praktikterminen utomlands fick vi upp ögonen för hur viktigt det är att arbeta med jämställdhetsfrågor. Inblicken i hur socialt arbete organiseras i andra delar av världen bidrog också till ett enormt sug efter att kunna resa iväg igen och lämna trygga Skåne. Trots 12 timmars tidsskillnad mellan Kanada och Azerbaijan fick vi ihop en ansökan som beviljades ett MFS-stipendium för att genomföra en fältstudie på ön Grenada i Västindien. Mer specifikt kom vår uppsats att handla om vad för moraliska och rättighetsbaserade antaganden man kan urskilja i sexualundervisningen, och vilka konsekvenser detta kan tänkas ha för jämställdhet.

 

Lisa Hindström och Aleksandra Goreczna Resan har gett oss 10 oförglömliga veckor i Karibien, många minnen och enorm kunskap om hur mångfacetterat socialt arbete kan vara. Att under en period få bo i ett annat land och en annorlunda kultur var otroligt spännande och lärorikt. Det var inte lätt i början men nyfikenhet och envishet hjälpte oss att njuta av det spännande landet till hundra procent. Vi blev helt klart förälskade i Grenada, dess stränder och det karibiska sättet att leva. Att lära känna nya människor och exponeras för en, för oss, helt ny kultur har gett oss så mycket glädje och gjort oss rik på erfarenheter. Vi fick även lära känna varandra på ett helt nytt sätt, men kanske mest av allt lära känna oss själva. Vi kan inte nog uppmuntra alla att söka MFS och få möjligheten att skriva uppsats och spendera tid i en annan del av världen!

 

Läs hela uppsatsen "Let's talk about sex : A qualitative study on sexual health education in Grenada".

Foto: Lisa Hindström och Aleksandra Goreczna

Sidansvarig:

Socialhögskolan
Besök: Allhelgona kyrkogata 8, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg