Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Viljen vi veta, viljen vi förstå ... : kunskapsbildning inom socialtjänsten

Författare:
  • Verner Denvall
Publiceringsår: 2001
Språk: Svenska
Publikation/Tidskrift/Serie: Rapport - Blekinge FoU-enhet för socialtjänst, primärvård och psykiatri
Dokumenttyp: Rapport
Förlag: Blekinge FoU-enhet

Abstract english

Denna rapport handlar om socialtjänstens kunskapsbildning. I dess inledning konstateras att kunskapsutveckling är något som ligger i tiden. Från flera håll pekas det på att det sker stora och viktiga insatser på detta område medan socialtjänsten av någon anledning tycks ha hamnat i skamvrån. I själva verket riktas det från flera oberoende håll stark kritik mot dess verksamhet och det hävdas att arbetet bedrivs mer eller mindre på känn och att metoder för utvärdering och forskningsanvändning är dåligt utvecklade.

Syftet med de undersökningar som presenteras här är att ta reda på hur det kommer sig att socialtjänsten har dessa problem. Vad finns det för hinder mot kunskapsutveckling och vilka vägar tycks framgångsrika? Har olika grupper inom socialtjänsten varierande strategier för att utveckla kunskap? Och vilka aktörer försöker nu påverka dessa problematiska förhållanden? Skiljer sig problemuppfattningar och åtgärdsförslag? I så fall varför?

Keywords

  • Social Work

Other

Published
  • ISSN: 1101-0258
Verner Denvall
E-post: verner [dot] denvall [at] soch [dot] lu [dot] se

Professor

Socialhögskolan

+46 46 222 94 25

28

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg