"Man är kanske mer kapabel än vad man trodde..." Utvärderingsrapport av projekt Mötesplats Social Ekonomi Malmö - arbetsträning för långtidsarbetslösa och långtidssjukskrivna

Författare:
  • Susanna Johansson
Publiceringsår: 2007
Språk: Svenska
Sidor:
Publikation/Tidskrift/Serie: Research Report in Sociology of Law, Lund University
Volym: 2007:2
Dokumenttyp: Rapport
Förlag: Sociology of Law, Lund University

Abstract english

Rättssociologiska enheten vid Lunds Universitet har av projektägaren Föreningen Bryggeriet, Malmö, fått i uppdrag att utvärdera EU-projektet "Mötesplats Social Ekonomi Malmö". Projektet har erbjudit långtidsarbetslösa och långtidssjukskrivna arbetsträningsplatser i Malmös föreningsliv. Projektet är ett intressant samverkansprojekt mellan fyra föreningar och Malmö stad/Södra Innerstaden samt Försäkringskassan, Malmö. Utvärderingen har följt projektet under drygt ett och ett halvt år, 2005-2007. Under utvärderingsarbetet har intervjuer gjorts med deltagare, handledare, föreningsrepresentanter, myndighetsrepresentanter och projektledning. Utvärderingsrapporten belyser påverkans- och förändringsprocesser i samverkansarbetet. Reflektioner och diskussioner förs kring aktuella frågor som: Har samverkan i projektet inneburit några nya metoder att möta behoven på individnivå, organisationsnivå och samhällsnivå? Hur har deltagarna upplevt arbetsträningen på mötesplatserna? Hur har samverkan upplevts och erfarits av projektaktörerna? Vilka normer har gjort sig gällande på olika samverkansarenor i projektet?

• Law and Society
  • rättssociologi