Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Utbildning

läs till socionom eller vidareutbilda dig på Socialhögskolan, Lunds universitet
Vi vill utbilda teoretiskt välutbildade socionomer med reflekterad praktisk erfarenhet och med personligt mod att ifrågasätta brister, utveckla verksamheter och att våga utmana invanda handlingsmönster.

Universitetshuset

Socionomprogrammet är en bred utbildning som ger möjlighet till socialt arbete inom många områden. Du kan välja att söka till socionomprogrammet antingen i Helsingborg eller i Lund.

Socialhögskolan erbjuder också vidareutbildning i form av fristående kurser, främst på avancerad nivå. Vi ger även grundläggande utbildningar i psykoterapi med olika inriktningar på halvfart över tre terminer. Forskning och forskarutbildning utgör en förhållandevis stor del av vår verksamhet.

Vår Mobiliseringskurs  är det samlande namnet för kursen där socionomstudenter läser tillsammans med studenter från olika brukarorganisationer i en gemensam inlärningssituation.
 

Sidansvarig:

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg