Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ulrika Levander

Universitetslektor | FD i socialt arbete

Jag intresserar mig för psykisk ohälsa bland barn och unga, speciellt barn i samhällsvård. Just nu arbetar jag i två forskningsprojekt med den inriktningen. I det ena undersöker jag tillsammans med en rättssociolog och en historiker hur psykisk ohälsa bland barn i samhällsvård har förståtts historiskt – och hur det påverkar samtida synsätt och insatser för utsatta barn. I det andra projektet undersöker jag tillsammans med min kollega Lupita Svensson hur små placerade barns psykiska hälsoutveckling kan stärkas inom den svenska familjehemsvården.

Jag har också bedrivit forskning kring hur socialt företagande och socialt entreprenörskap tar sig uttryck i det svenska civilsamhället, och disputerade 2011 vid Göteborgs universitet på det temat med avhandlingen ”Utanförskap på entreprenad”. Ett centralt tema i avhandlingen var hur grupper med marginaliserade positioner i samhället, exempelvis personer med psykisk ohälsa, hanterar diskriminering och utanförskap.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
E-post: ulrika [dot] levander [at] soch [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Socialhögskolan

+46 46 222 04 24

28

Socialhögskolan
Besök: Allhelgona kyrkogata 8, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg