Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Uppdragsutbildningar

kompetensutveckling i socialt arbete
Socialhögskolans uppdragsutbildningar omfattar allt ifrån en halvdagskurs till en utbildning under en hel termin. Vår ambition är att varje enskild utbildning ska mana till utveckling och förändring för dig själv och för din organisation. Våra föreläsare har goda kunskaper inom flera områden som berör socialt arbete och hjälper gärna till och skräddarsyr utbildningar efter era behov.

Universitetshuset i Lund ur grodperspektiv med dramatisk himmel

Vi erbjuder fasta och skräddarsydda uppdragsutbildningar som vänder sig till statliga och kommunala myndigheter, landsting, företag och organisationer. Våra uppdragsutbildningar går att kombinera med yrkesliv och är utformade för att lyfta in dina eller organisationers specifika erfarenheter.

Kompetenshöjande kurser

Vi kan även anordna utbildningar i exempelvis följande teman om så önskas:

  • Anknytningsteori, dokumentation och HVB, emotionshantering, familjehemsvård, försörjningsstöd, grundläggande psykoterapiutbildning, kriminalvårdens sociala utmaningar, kunskapsanvändning och/i professionella bedömningar i socialt arbete, migration och konflikthantering, migrationshandledning, nyanländas skolgång, ritualer och relationsuppbyggnad i möten med klienter, samt transnationellt socialt arbete

Antagning och examination

Många uppdragsutbildningar som ges vid Socialhögskolans ger dig akademiska poäng efter godkänd examination. I examinationen ställs samma krav som i universitetets övriga utbildningar och ditt kursbevis och dina poäng får motsvarande status som vid genomförda ordinarie kurser vid universitetet.

Dina erfarenheter väger tungt och därför behöver inga betyg eller andra intyg på förkunskaper visas upp för att kunna antas till en uppdragsutbildning. Det gäller även om kursen är poänggivande.

Sidansvarig:

Kontakt

Studierektor, avancerad nivå
Leili Laanemets
046-222 93 78
leili [dot] laanemets [at] soch [dot] lu [dot] se

Vem får gå en uppdragsutbildning?

Den organisation som beställer uppdragsutbildningen beslutar om vem som får delta. I regel är det alltid arbetsgivaren som beställer och betalar uppdragsutbildning för sina medarbetare, inte den enskilda kursdeltagaren.

Klicka nedan för att läsa mer om det praktiska som rör uppdragsutbildningar vid Lunds universitet.

Uppdragsutbildning som utbildningsform

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg