Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ny student

Välkommen som student vid Socialhögskolan höstterminen 2020!
Har du blivit antagen till socionomutbildningen, masterprogrammet i socialt arbete, hälso- och sjukvårdskuratorprogrammet, grundläggande utbildning i psykoterapi (Steg-1) eller en fristående kurs? Eller hoppas du komma in på reservplats? På denna sida hittar du viktig information som rör terminsstart.

Socionomprogrammet

Masterprogrammet i socialt arbete

Hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet

Grundläggande utbildning i psykoterapi (Steg-1)

Fristående kurser på avancerad nivå

Webbregistrering

Reservantagning

Scheman

Litteratur

Problem med antagning


Socionomprogrammet

 • 9 juli kommer ditt antagningsbesked för hösten 2020 och du kan se det på Antagning.se.
 • 24 juli är sista svarsdag.
 • 30 juli publiceras antagningsbeskedet efter andra urvalet. På detta besked krävs inget svar. 

Om du sökt/blivit antagen till studieort Lund och vill tacka nej efter du har tackat ja den 24 juli, ska du skicka ett mejl till freya [dot] holm_muhri [at] soch [dot] lu [dot] se.

Om du sökt/blivit antagen till studieort Helsingborg och vill tacka nej efter du har tackat ja den 24 juli, ska du skicka ett mejl till och carina [dot] olsson [at] soch [dot] lu [dot] se.

Du ska senast den 7 augusti få ett välkomstbrev via mejl från oss om du är antagen till socionomprogrammet och har tackat ja. Är så inte fallet måste du höra av dig till oss. Vi skickar välkomstbrevet till mejladressen du uppgett på antagning.se. Kontrollera därför att uppgifterna du angett på antagning.se stämmer och att våra mejl inte hamnar i din skräppost.

Som ny student på en utbildning/kurs måste du webbregistrera dig i tid för att ta din plats i anspråk. Du ska under perioden 24 till 31 augusti 2020 registrera dig via Studentportalen.

  Introduktion

  Socialhögskolan följer myndigheternas rekommendationer för att begränsa spridningen av coronaviruset Covid-19. Höstens introduktion till Socionomprogrammet kommer därför se annorlunda ut jämfört med tidigare år. Vi kommer i god tid innan terminstart infomera om tider och platser för introduktion i Lund och Helsingborg.


  Masterprogrammet i socialt arbete

  Du ska senast den 7 augusti få ett välkomstbrev via mejl av oss. I fall du inte har fått välkomstbrevet innan terminsstart så kan du höra av dig till info [at] soch [dot] lu [dot] se.

  Du ska registrera dig själv i Studentportalen. Webbregistreringen är öppen mellan 24 och 31 augusti.


  Hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet

  Du ska senast den 7 augusti få ett välkomstbrev via mejl av oss. I fall du inte har fått välkomstbrevet innan terminsstart kan du höra av dig till info [at] soch [dot] lu [dot] se

  Du ska registrera dig själv i Studentportalen. Webbregistreringen är öppen mellan 24 och 31 augusti.


  Grundläggande utbildning i psykoterapi
  (Steg-1)

  Antagningsbesked och välkomstbrev har skickats till antagna studenter inför höstterminen 2020. 

  Du ska registrera dig själv i Studentportalen. Webbregistreringen är öppen mellan 24 och 31 augusti.


  Fristående kurser på avancerad nivå

  Ett välkomstbrev skickas ut per mejl till dig i mitten av augusti. I fall du inte har fått välkomstbrevet inför terminsstart kan du höra av dig till info [at] soch [dot] lu [dot] se.

  Du ska registrera dig själv i Studentportalen. Webbregistreringen är öppen mellan 24 och 31 augusti.

  Detta gäller dock INTE kursen: Handledning inom verksamhetsförlagd utbildning i socialt arbete (SOAN44). Här blir du registrerad I samband med kursintroduktionen.


  Webbregistrering

  När du har blivit antagen behöver du aktivera ditt studentkonto. Instruktioner om hur du aktiverar studentkontot skickas till den e-postadress du angav när du gjorde din ansökan till Lunds universitet. Du kan aktivera kontot först någon dag efter att det andra antagningsbeskedet har skickats ut.  

  När du aktiverat ditt konto kan du logga in på Studentportalen där du som student registrerar dig på en kurs eller ett program, anmäler dig till tentor, skriver ut studieintyg och kan göra mycket annat. Om du har problem att registrera dig, mejla respektive kursadministratör eller till info [at] soch [dot] lu [dot] se.

  Du ska under perioden 24 till 31 augusti 2020 registrera dig själv på din kurs via Studentportalen.


  Reservantagning

  Alla som har blivit antagna till en utbildning tar inte alltid sin plats i anspråk. Vi brukar därför kalla in reserver när de som blivit antagna till en utbildning vid Socialhögskolan tackat nej till sin plats.

  Blir det färre studenter än planerat som tackat ja till sin plats på en utbildning så gör vi en genomgång av antalet studenter. Efter det tar vi snarast möjligt ställning till hur många reserver vi kallar in.

  Vi får ofta frågan om hur stor chans det är att komma in på en utbildning vid Socialhögskolan som reserv. Tyvärr har vi ingen möjlighet att svara på den frågan tills inskrivningen av antagna studenter har ägt rum.

  Det enda du kan göra som reservplacerad är att avvakta tills vi kontaktar dig. Vi får dina kontaktuppgifter genom antagningssystemet. Kontrollera därför att uppgifterna du angett på antagning.se att de stämmer och att våra mejl inte hamnar i din skräppost.


  Scheman

  Scheman för kurser på socionomprogrammet och masterprogrammet, samt fristående kurser publiceras cirka en månad innan terminstart.

  Läs mer på vår schemasida.

  Litteratur

  Litteraturlistor för samtliga utbildningar finns på respektive kurssida på denna webbplats och i lärplattformen Canvas.

  Lärarnas läsanvisningar till socionomprogrammets första termin finns här och i lärplattformen Canvas.

  Socionomsektionen har en Facebook-grupp där studenter från Lund respektive Campus Helsingborg säljer sina gamla böcker.

  Problem med antagning

  Kontakta antagningsavdelningen om:

  • du anser att du är behörig men noterats som obehörig i antagningsbeskedet
  • du anser att du har blivit struken på felaktig grund
  • upplever andra svårigheter med antagningsprocessen
  Sidansvarig:

  Socialhögskolan
  Besök: Allhelgona kyrkogata 8, Lund
  Postadress: Box 23, 221 00 Lund
  Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

  Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg