Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny student

Välkommen som student vid Socialhögskolan vårterminen 2021!

Har du blivit antagen till socionomutbildningen eller en fristående kurs? Eller hoppas du komma in på reservplats? På denna sida hittar du viktig information som rör terminsstart.

Socionomprogrammet

  • 10 december kommer ditt antagningsbesked för våren 2021 och du kan se det på Antagning.se.
  • 16 december är sista svarsdag.
  • 21 december publiceras antagningsbeskedet efter andra urvalet. På detta besked krävs inget svar. 

Om du sökt/blivit antagen till studieort Lund och vill tacka nej efter du har tackat ja den 16 december, ska du skicka ett mejl till freya [dot] holm_muhri [at] soch [dot] lu [dot] se.

Om du sökt/blivit antagen till studieort Helsingborg och vill tacka nej efter du har tackat ja den 16 december, ska du skicka ett mejl till och carina [dot] olsson [at] soch [dot] lu [dot] se.

Du ska senast den 22 december få ett välkomstbrev via mejl från oss om du är antagen till socionomprogrammet och har tackat ja. Är så inte fallet måste du höra av dig till oss. Vi skickar välkomstbrevet till mejladressen du uppgett på antagning.se. Kontrollera därför att uppgifterna du angett på antagning.se stämmer och att våra mejl inte hamnar i din skräppost.

När du har blivit antagen behöver du aktivera ditt studentkonto. Instruktioner om hur du aktiverar studentkontot har skickats till den e-postadress du angav när du gjorde din ansökan till Lunds universitet. Du kan aktivera kontot först någon dag efter att det andra antagningsbeskedet har skickats ut.

Aktivera ditt studentkonto på lu.se

När du aktiverat ditt konto kan du logga in på Studentportalen där du som student registrerar dig på en kurs eller ett program, anmäler dig till tentor, skriver ut studieintyg och kan göra mycket annat.

Du måste webbregistrera dig på programmets första kurs (Socialt arbete som ämne och profession SOPA11) under perioden 8-15 januari 2021 för att ta din plats i anspråk.

Registrera dig via Studentportalen

Om du har problem att registrera dig, mejla till info [at] soch [dot] lu [dot] se.

 

Universitetet har beslutat att undervisning och examinationer så långt det är möjligt ska göras online på grund av coronaviruset Covid-19. Vårens introduktion till Socionomprogrammet ser därför annorlunda ut jämfört med tidigare år. Vi hoppas att vi under året kan återgå till normal undervisning i våra nya fina lokaler.

Fredagen den 15 januari klockan 10.00-12.00
Du är välkommen till ett digitalt informationsmöte där prefekt, studierektor och studievägledare hälsar dig välkommen till Socialhögskolan. Under mötet ger vi även information om utbildningen och svarar på frågor.

Du deltar via Zoom: https://lu-se.zoom.us/j/64081074011

Det går att komma in på länken redan klockan 9.40 om du vill bekanta dig med dina nya studiekamrater en stund innan vi börjar.

Undervisningen börjar vecka 3 och tiderna framgår av ditt schema.

Välkomstbrev och läsanvisningar till din första kurs (länk kommer innan jul)

Schema
Du hittar ditt schema genom att söka i vår schemaportal på kurskoden SOPA11. Om du endast vill se din studieort, sök på studentgrupp och skriv in kurskoden i sökrutan.

Sök efter ditt schema i TimeEdit


Fristående kurser på avancerad nivå

Ett välkomstbrev skickas ut per mejl till dig innan jul. I fall du inte har fått välkomstbrevet inför terminsstart kan du höra av dig till info [at] soch [dot] lu [dot] se.

När du har blivit antagen behöver du aktivera ditt studentkonto. Instruktioner om hur du aktiverar studentkontot skickas till den e-postadress du angav när du gjorde din ansökan till Lunds universitet. Du kan aktivera kontot först någon dag efter att det andra antagningsbeskedet har skickats ut.  

När du aktiverat ditt konto kan du logga in på Studentportalen där du som student registrerar dig på en kurs eller ett program, anmäler dig till tentor, skriver ut studieintyg och kan göra mycket annat. Om du har problem att registrera dig, mejla respektive kursadministratör eller till info [at] soch [dot] lu [dot] se.

Du ska under perioden 11 till 18 januari 2021 registrera dig själv på din kurs via Studentportalen.

Aktivera ditt studentkonto och mer information om Studentportalen på lu.se.


Reservantagning

Alla som har blivit antagna till en utbildning tar inte alltid sin plats i anspråk. Vi brukar därför kalla in reserver när de som blivit antagna till en utbildning vid Socialhögskolan tackat nej till sin plats.

Blir det färre studenter än planerat som tackat ja till sin plats på en utbildning så gör vi en genomgång av antalet studenter. Efter det tar vi snarast möjligt ställning till hur många reserver vi kallar in.

Vi får ofta frågan om hur stor chans det är att komma in på en utbildning vid Socialhögskolan som reserv. Tyvärr har vi ingen möjlighet att svara på den frågan tills inskrivningen av antagna studenter har ägt rum.

Det enda du kan göra som reservplacerad är att avvakta tills vi kontaktar dig. Vi får dina kontaktuppgifter genom antagningssystemet. Kontrollera därför att uppgifterna du angett på antagning.se att de stämmer och att våra mejl inte hamnar i din skräppost.


Scheman

Scheman för vårterminen 2021 kan förändras med kort varsel. Var uppmärksam på detta inför terminsstart.

Anledningen är att universitetet den 21 december 2020 har beslutat att undervisning och bedömning av studenternas prestationer (examination) ska genomföras digitalt utan fysisk närvaro i universitetets lokaler. Endast undervisning och examination som inte kan hållas digitalt får genomföras med fysisk närvaro i universitetets lokaler. Vissa kurser måste därför lägga om sin planering med kort varsel.

Vi ber om förståelse för och överseende med detta.

Du hittar ditt schema genom att söka i vår schemaportal på kurskoden (till exempel SOPA11). Om du endast vill se din studieort, sök på studentgrupp och skriv in kurskoden i sökrutan.

Sök efter ditt schema i TimeEditLärplattformen Canvas

Canvas är Lunds universitets lärplattform. Här kan du hitta information om din kurs, meddelanden från din lärare samt filer och annat som är relevant för din kurs.


Covid-19 vårterminen 2021

Universitetet har beslutat den 21 december 2020 att undervisning och bedömning av studenternas prestationer (examination) ska genomföras digitalt utan fysisk närvaro i universitetets lokaler. Endast undervisning och examination som inte kan, eller som inte utan stora svårigheter kan, genomföras digitalt får efter beslut av dekan genomföras med fysisk närvaro i universitetets lokaler.

Undervisningspolicy, säker studiemiljö och våra åtgärder för att minska smittspridning


Studentkåren

Som student vid Samhällsvetenskapliga fakulteten representeras du av Samhällsvetarkåren och deras Socionomsektion. De finns finns till för att du ska ha en möjlighet att påverka din utbildning. Med utbildningsbevakningar, nollningar, examensfirande, sociala evenemang, gästföreläsningar och så vidare vill de skapa en bättre gemenskap och social samvaro för dig som studerar hos oss.


Problem med antagning

Kontakta antagningsavdelningen om:

  • du anser att du är behörig men noterats som obehörig i antagningsbeskedet
  • du anser att du har blivit struken på felaktig grund
  • upplever andra svårigheter med antagningsprocessen

Antagningsavdelningen på lu.se