Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Christel Avendal

Jag började forskarutbildningen på Socialhögskolan hösten 2012. Innan dess arbetade jag på institutionen som forskningsassistent och adjunkt. Jag har socionomexamen från Stockholms universitet, masterexamen i socialt arbete från Lunds universitet, och jag har arbetat som socionom inom olika verksamhetsområden.

I mitt doktorandprojekt utforskar jag vardagens liv och villkor hos unga som bor på så kallad landsbygd. Min studie handlar om det lilla livet, om vardagen och dess göromål. Jag intresserar mig för hur ungas liv och vardag på landsbygden i Sverige ordnas. Å ena sidan undersöker jag hur unga själva ordnar sin vardag, exempelvis hur de förhandlar skjuts till vänner eller aktiviteter, hur de väljer skola, eller hur de gör för att kunna utöva intressen. Å andra sidan undersöker jag hur unga förhåller sig till vuxnas ordnande för dem, exempelvis hur de unga möter upp fritidsgårdens aktiviteter, föräldrars agerande eller Youtube-kanalers innehåll. Jag arbetar med etnografiska metoder och jag gör enografiskt fältarbete i en by i en landsbygdskommun i Sverige. 

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Christel Avendal. Foto: Patrik Hekkala
E-post: christel [dot] avendal [at] soch [dot] lu [dot] se

Doktorand

Socialhögskolan

28

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg