Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Internationella möjligheter

Det blir allt mer aktuellt för svenska socionomstudenter att förankra sina kunskaper om socialt arbete i en internationell kontext. Det handlar om möjligheter att kunna arbeta utomlands men också om att rusta sig för att verka i ett allt mer mångkulturellt Sverige.

Baku. Foto: Johan Cronehed

Som student på Socialhögskolan har du främst två möjligheter att tillbringa en del av utbildningen i ett annat land.

  • Cirka 40-50 studenter väljer årligen att under socionomprogrammets femte termin göra sin VFU utomlands.
  • Ett tiotal studenter åker varje år till ett annat land för att samla material till sin uppsats, oftast inom ramen för Minor Field Studies-programmet med stipendium från Sida.


Det finns också möjlighet att läsa fristående kurser vid ett annat universitet. Enklast gör du det genom att söka en avtalsplats. Det finns centrala avtal för hela Lunds universitet, LUUP, med två ansökningsomgångar per år. Utöver detta har Socialhögskolan egna avtal inom ramen för program som Erasmus, Linnaeus-Palme och Nordplus. Platserna kan du söka löpande. Övriga möjligheter till utlandsstudier kan exempelvis handla om sommarskolor.

Läs mer om:

Sidansvarig:

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg