Certificate of International Merits (CIM)

Certificate of International Merits (CIM) ger dig som student en unik möjlighet att stärka din akademiska, personliga och professionella utveckling. Genom att delta i olika internationella aktiviteter samlar du meriter som leder till ett ”Certificate of International Merits”, ett certifikat som utfärdas vid sidan om din examen.

CIM

Utveckla dig internationellt - både personligt och professionellt!

Certificate of International Merits (CIM) är ett intyg som beskriver vilka internationella aktiviteter du gjort under din studietid. Aktiviteterna kan äga rum såväl utomlands som i Sverige och kan vara både kortare och längre. Exempelvis att du deltagit i en internationell konferens, varit mentor för en utländsk student eller att du genomfört delar av din utbildning utomlands.

Genom att delta kommer du att kunna:

• utveckla din interkulturella förståelse
  • bygga internationella nätverk
  • förbereda dig för arbete i en internationell miljö
  • synliggöra dina internationella meriter

Hur gör jag för att delta och vad krävs för att få ett certifikat?

Instruktioner hur du går tillväga och vad som krävs finns på sidan: Kom igång med CIM

Vad räknas som en internationell aktivitet?

I CIM definieras två kategorier av aktiviteter. Aktiviteter ska väljas från båda kategorierna:

Hur hittar jag internationella aktiviteter?

Det finns flera sätt att hitta aktiviteter till ditt certifikat, exempelvis:

Du kan också skapa en egen aktivitet. OBS! Om du väljer att skapa en egen aktivitet ska denna först bedömas av internationell koordinator.

Vi uppmuntrar dig att själv vara aktiv och engagera dig i sökandet av aktiviteter.

Certificate of International Merits (CIM) har tagits fram i samråd med Medicinska fakulteten.

Sidansvarig:

Ta chansen!

Marcus Knutagård. Foto: Patrik Hekkala

Internationella meriter är viktiga för att kunna utvecklas som person, yrkesverksam socionom och akademiker. Genom CIM får du äntligen en möjlighet att visa arbetsgivare och andra vilka internationella erfarenheter och kunskaper du skaffat dig under din studietid.

Vi på Socialhögskolan är därför glada över att erbjuda dig denna möjlighet. Ta chansen!

Marcus Knutagård, Biträdande prefekt

Internationell koordinator
Ulrika Reichert
E-post: ulrika [dot] reichert [at] soch [dot] lu [dot] se

Helene Lahti Edmark
E-post: helene [dot] lahti_edmark [at] soch [dot] lu [dot] se

Har du redan påbörjat din internationella bana men inte registrerat dig på CIM-sajten?

Om du deltagit i internationella aktiviteter under utbildningen går det bra att göra en registrering i efterhand.

Du kan även ladda upp aktiviteter på CIM-sajten retroaktivt om du har tydliga närvarobevis. De aktiviteter du önskar ska ingå i din internationella portfölj ska godkännas av din internationella koordinator.