Certificate of International Merits (CIM)

Certificate of International Merits (CIM) ger dig som student en unik möjlighet att stärka din akademiska, personliga och professionella utveckling. Genom att delta i olika internationella aktiviteter samlar du meriter som leder till ett ”Certificate of International Merits”, ett certifikat som utfärdas vid sidan om din examen.

CIM

Certificate of International Merits (CIM) är ett intyg som utfärdas vid sidan av din examen. Det beskriver vilka internationella aktiviteter du har gjort under din studietid. Aktiviteterna kan vara både kortare och längre och ska ha ägt rum både utomlands  i Sverige.  Du kan exempelvis ha deltagit i en internationell konferens, varit fadder för en internationell student eller förlagt en del av din utbildning utomlands.

Du behöver ha deltagit i minst tre olika internationella aktiviteter för att kunna ansöka om ett CIM. Minst en aktivitet ska ha skett utomlands och minst en på hemmaplan.

Varför CIM?

Genom att delta:

•    synliggör du dina internationella erfarenheter och meriter
•    utvecklar du din interkulturella förståelse
•    stimuleras du att bygga internationella nätverk
•    förbereder du dig för arbete i internationell miljö.

Kom igång med CIM

Du kan när som helst under din studietid registrera dig för Certificate of International Merits. Första steget för att komma igång är att registrera dig på institutionens CIM-sida.

Vänd dig till institutionens kontaktperson för CIM för att komma igång.

Mer information finns på Samhällsvetenskapliga fakultetens webbplats

Sidansvarig:

En student berättar

Alida Karlman

"Jag har alltid varit intresserad av internationella frågor och var inställd på att göra en del av min utbildning utomlands, det visste jag redan när jag började plugga."

Anneli Nielsen
Internationell koordinator