Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ta emot internationella gäster

Vid Socialhögskolan

Här hittar du riktlinjer och checklista för att bjuda in och ta emot internationella gäster, för att underlätta planering av besöken på bästa sätt.

Om du som medarbetare vill bjuda in en gäst att vistas hos oss en längre tid, eller om du får en förfrågan från någon som vill vistas på Socialhögskolan, ta kontakt med prefekt katarina [dot] jacobsson [at] soch [dot] lu [dot] se (Katarina Jacobsson) eller internationaliseringsansvarig roberto [dot] scaramuzzino [at] soch [dot] lu [dot] se (Roberto Scaramuzzino) så fort som möjligt. Med längre vistelse menas en vistelse som kräver viss förberedelse i termer av till exempel passerkort, arbetsplats, boende eller plats i undervisning. Meddela gärna på vilket sätt personen i fråga kan bidra till vår verksamhet, (ditt forskningsprojekt eller i undervisningen med mera). Skriv gärna också hur vistelsen ska finansieras (projektmedel, Erasmus eller kanske gästens egna medel), vem som är kontaktperson för gästen, samt vilket sammanhang hen kommer att vara verksam i (till exempel en särskild forskargrupp).

Kontaktpersonen ansvarar för att förbereda inför besöket och introducera gästen till arbetsplatsen. Att vara gäst på en institution där många är upptagna med olika arbetsuppgifter kan bli lite ensamt. Det är därför önskvärt att vi hjälps åt att ta hand om våra gäster genom att till exempel ta kontakt och föreslå att träffas.

Arbetsplats

Vi vill gärna kunna erbjuda en arbetsplats till våra gäster. Därför är det viktigt att vi vet i god tid att gäster kommer att vistas hos oss och att vi koordinerar besöken så att vi har möjlighet att ta emot dem på bästa sätt.

Boende

Om vistelsen bekostas av externa medel som förvaltas av Socialhögskolan kan institutionen söka boende för gästen och stå som garant för boendet. I annat fall måste gästen själv stå som hyresgäst och garant för boendet. Vi erbjuder gärna tips för att underlätta att hitta lämpligt boende.

Interna nyhetsbrevet

Vi vill gärna att information om kommande gäster finns med i våra interna info-blad så att alla på institutionen är informerade om vem som vistas hos oss. Maila därför vår webbredaktör sandra [dot] jeppsson [at] soch [dot] lu [dot] se (Sandra Jeppsson) i god tid om kommande gäster. På så vis kan de som är intresserade ta kontakt med gästen.

Passerkort

Om personen ska vistats hos oss en längre tid ska hen helst förses med ett passerkort för att kunna få tillgång till våra lokaler. För att detta ska vara möjligt måste den internationella gästen registreras i LUCAT. Maila husintendent hakan [dot] eriksson [at] soch [dot] lu [dot] se (Håkan Eriksson) gästens födelsedatum, namn och kön för registrering. Passerkortet kan hämtas ut på UB eller på Juridicum.

Om du är nyfiken på vilka gäster som är hos oss eller planerar att vistas hos oss kan du se det i en Excelfil du hittar på L:\S\Socialhögskolan\Internationellt\Gäster.

För frågor och mer information kontakta internationaliseringsansvarig roberto [dot] scaramuzzino [at] soch [dot] lu [dot] se (Roberto Scaramuzzino).

Kontakt

Anneli Nielsen
Internationell koordinator
Telefon: 046-222 94 04
E-post: anneli [dot] nielsen [at] soch [dot] lu [dot] se (anneli[dot]nielsen[at]soch[dot]lu[dot]se)

Roberto Scaramuzzino
Docent, 
internationaliseringsansvarig
Telefon: 046-222 99 16
E-post:  roberto [dot] scaramuzzino [at] soch [dot] lu [dot] se (roberto[dot]scaramuzzino[at]soch[dot]lu[dot]se)