Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Internationella samarbeten

Vid Socialhögskolan

Socialhögskolan har flera internationella samarbeten inom både forskning och utbildning. Anställda och studenter uppmanas ta del av möjligheter till internationella erfarenheter av socialt arbete och forskning.

Internationaliseringspolicy

Institutionens internationaliseringsarbete följer Lunds universitets strategiska plan för 2017–2026, Samhällsvetenskapliga fakultetens verksamhetsplan och särskilt Lunds universitets handlingsplan för internationalisering. Dessa riktlinjer har anpassats till institutionens förutsättningar gällande ämnesområdet socialt arbete samt befintliga kurs- och programstrukturer. Begreppet internationalisering omfattar alla aktiviteter som tillför utbildning och forskning en internationell dimension. Fokus ligger på fysiska och digitala möten och mobilitet, nätverk och fördjupade samarbeten, internationell publicering samt internationalisering på hemmaplan.

Internationaliseringspolicy för Socialhögskolan 2020–2024

Lunds universitets strategiska plan för 2017–2026

Samhällsvetenskapliga fakultetens verksamhetsplan

Lunds universitets handlingsplan för internationalisering

Medlem i IASSW

Socialhögskolan är medlem i IASSW (International Association of Schools of Social Work), som arbetar för att utveckla och främja spetskompetens inom socialt arbete i utbildning, forskning och stipendier globalt. Sammanslutningen är en dynamisk gemenskap av utbildare och program inom socialt arbete som stödjer och underlättar deltagande i ömsesidigt utbyte av information och expertis. IASSW representerar även utbildning inom socialt arbete på internationell nivå i FN.

Genom medlemskapet i IASSW har vi tillgång till ett världsomspännande nätverk av utbildare inom socialt arbete genom konferenser, seminarier, utbyten och mejllistor. Vi får en rad förmåner som till exempel lägre avgifter för registrering vid vissa kongresser och onlinekonferenser, nyhetsbrev och online-tidningar och vi kan ansöka om IASSWs internationella projektfond för små projekt, samt mycket mer.

Läs mer om förmånerna och detaljer kring dessa på IASSWs webbplats. Du kan också kontakta anneli [dot] nielsen [at] soch [dot] lu [dot] se (Anneli Nielsen) om du vill veta mer.

EASSW och NASSWA

EASSW och NASSWA är de europeiska och nordiska motsvarigheterna till IASSW. 

Läs mer om EASSW
Läs mer om NASSWA

Bra länkar

Internationella möjligheter och samarbeten vid Lunds universitet

Internationella möjligheter och samarbeten vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Viktiga dokument

Rapport om internationella samarbeten (PDF - 2,3 MB)

Kontakt

Anneli Nielsen
Internationell koordinator
Telefon: 046-222 94 04
E-post: anneli [dot] nielsen [at] soch [dot] lu [dot] se (anneli[dot]nielsen[at]soch[dot]lu[dot]se)

Roberto Scaramuzzino
Docent, 
internationaliseringsansvarig
Telefon: 046-222 99 16
E-post:  roberto [dot] scaramuzzino [at] soch [dot] lu [dot] se (roberto[dot]scaramuzzino[at]soch[dot]lu[dot]se)

Medlem av IASSW.

Stolt medlem av IASSW

IASSW är en världsomspännande sammanslutning av lärosäten, utbildningar på högre nivå och lärare inom socialt arbete.

Cetificate of Membership (PDF, 240 kB)