Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskning

Vid Socialhögskolan

Upphängda artiklar på Socialhögskolan. Foto: Patrik Hekkala

  När du har publicerat dig

  1. Lägg in i LUCRIS (manual finns här). Gör detta löpande så fort publikationerna kommer ut, för att öka synligheten och spridningen.

  Det är obligatoriskt att registrera sina vetenskapliga publikationer i LUCRIS. Detta gör ni själva. Det är bibliotekarierna som är support för LUCRIS.

  Om möjligt, se till att fulltexten blir fritt tillgänglig antingen genom publikation i en open access-tidskrift eller i en tidskrift som tillåter parallellpublicering. Ni laddar då själv upp en PDF-version i LUCRIS.

  2. Kontakta Socialhögskolans kommunikatör, så tar hen ställning till eventuell vidare spridning (detta kan vara genom en notis eller längre artikel på vår hemsida, eller bara som en punkt i nyhetsbrevet Forskningsnytt, där utvalda, aktuella publikationer presenteras i en kort lista). Hen tittar också kontinuerligt på vad som publiceras i Lucris, och gör en nyhetsvärdering.

  För böcker, tänk också på att du exempelvis kan skicka ett exemplar till LUM, och andra tidningar/tidskrifter, om inte förlaget redan har gjort det.

  För avhandlingar sker kontakten med Ulrika Oredsson, presskommunikatör på fakulteten, som skriver pressmeddelanden. Ulrika är också den man kan vända sig till för frågor om medieträning osv.

  Forskarutbildning

  På sidan forskarutbildning hittar du viktig information, blanketter, länkar och riktlinjer som rör din doktorandtjänst.

  Läs mer på forskarutbildning

  Personliga forskningssidor

  Du kan få stöd och rådgivning av Socialhögskolans webbredaktör när du behöver hjälp med att uppdatera dina personliga sidor. Men som lärare och forskare ansvarar du för att dina personliga sidor hålls uppdaterade på Socialhögkskolans engelskspråkiga och svenskspråkiga webbplats. Du ansvarar även för att din forskningsinformation hålls uppdaterad i forskingsportalen LUCRIS.

  Läs mer på webb och sociala medier

  Stöd från biblioteket

  Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek erbjuder dig som forskar stöd och service när det gäller publiceringar och forskningsprocesser. Biblioteket hanterar informationsresurser, databaser och samlingar. De erbjuder fjärrlån, kurser och support i referenshanteringssystemen EndNote och RefWorks, samt support när det kommer till publiceringsfrågor, forskningsutvärdering, bibliometri, Open Access och LUCRIS.

  Läs mer på bibliotekets hemsida

  Utlysningar

  Du som är forskare, doktorand, lärare eller docent vid Lunds universitet kan ansöka om flera olika typer av stipendier.

  Läs mer om utlysningar

  Sidansvarig:

  Socialhögskolan
  Besök: Bredgatan 13, Lund
  Postadress: Box 23, 221 00 Lund
  Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
  Fax: 046-222 94 12

  Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg