Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digitala verktyg

vid Socialhögskolan

Här hittar du information och stöd kring våra digitala verktyg och digital undervisning.

Skapa kursyta i Canvas

I ditt Canvas-klassrum online, din kursyta, kan du strukturera ditt kursinnehåll i form av uppladdade dokument, texter, bilder och videor på ett sätt så att det blir lätt för dina studenter att hitta sitt material - som ett flöde genom din kurs. Våra studenter tycker att Canvas är ett viktigt redskap för lärandet, det visar kursutvärderingar från tidigare terminer.

Igenkänning och överskådlighet

Med tanke på att studenterna kommer att möta olika lärares upplägg i olika kurser, kan det vara bra att diskutera kursernas överskådlighet i ditt lärarlag, så att studenterna känner igen strukturen oavsett kurs.
Här är några tips för att göra kurserna mer överskådliga:

  • Försök se till att kurser på samma termin har en liknande struktur. Där det behövs avvikelser från denna struktur, är det bra om kursansvarig påpekar det redan i inledningen till kursen.
  • Låt strukturen i modulerna följa en kronologisk ordning, med samma benämningar på momenten i Canvas som i schemat.
  • Ha ett inledande avsnitt på startsidan som förklarar hur man hittar rätt på kursen. Tydlig kommunikation och struktur gör kursen mer överskådlig.
  • Begränsa dig till den väsentliga informationen: "less is more".
  • Lägg information på rätt plats, var konsekvent.
  • Navigeringsmenyn: plocka bort menyval som inte används.
  • Information ska helst förmedlas på samma sätt, via samma kanal, förslagsvis via anslag.
  • Testa tillgängligheten på din sida.
  • Testa hur kursen ser ut i Studentens vy.

Om Canvas på Medarbetarwebben

Canvas grundkurs i Canvas - hur du bygger din kurs

Inspelning av föreläsning 

Graduate School assisterar med inspelning av föreläsningar i mån av plats. De har tillgång till två föreläsningssalar där man kan spela in föreläsningar live utan att läraren behöver förbereda sig alls samt en mindre föreläs-vid-datorplats där de kan ge assistans till lärare. De ser också till att slutprodukten blir en länk som lärare kan lägga upp på sina kurser. Kontakta Erika Werner så förmedlar hon kontakten till Graduate School. 

Förändringar av examinationer och obligatoriska moment (kursföreståndare)

Om du som kursföreståndare önskar permanent förändring på en kurs, krävs en process för förändring av kursplaner. Innan kursplanerna lämnas till AU och institutionsstyrelsen ska de tas upp i Socialhögskolans kursplanegrupp.

Länkar

Stöd för din digitala undervisning

Har du frågor eller behöver stöd? Mejla till: digital [at] education [dot] lu [dot] se (digital[at]education[dot]lu[dot]se)