Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Docentansökan

Socialhögskolan

Docenttiteln ger innehavaren rätt att undervisa och examinera på alla nivåer inom universitetet och vid behov uppträda som opponent vid doktorsdisputationer. Docenttiteln innebär däremot inte någon rätt till avlöning.

Den som vill ansöka om att bli antagen som docent ska börja med att kontakta Socialhögskolans prefekt. Prefekten går sedan vidare till professorerna (som är ämnesföreträdare) och i samråd väljs någon eller några av dessa ut för att fortsätta bereda ärendet.

Om de är positiva till att den sökande ska bedömas för docentkompetens skriver Socialhögskolans prefekt sedan en tillstyrkan. Därefter ska den sökande skicka in sin ansökan till Samhällsvetenskapliga fakulteten tillsammans med publikationer och tillstyrkan från institutionen.

Läs mer om docentutnämning på Samhällsvetenskapliga fakultetens interna webbplats

Kontakt

Katarina Jacobsson
Prefekt
046-222 12 91
katarina [dot] jacobsson [at] soch [dot] lu [dot] se (katarina[dot]jacobsson[at]soch[dot]lu[dot]se)