Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kommunikation

Vid Socialhögskolan

Tangentbord.

Rådgivning

Om du har utmaningar eller frågor som rör den operativa och strategiska kommunikationen på Socialhögskolan och undrar vilket stöd som finns att få? Kontakta Socialhögskolans kommunikatör på patrik [dot] hekkala [at] soch [dot] lu [dot] se.

IT-stöd

Om du har problem med din dator, telefon eller har andra IT-frågor? Kontakta LU Servicedesk.

Tryck, layout och grafisk profil

Vill du till exempel ha hjälp med att skapa en utbildningsfolder, en affisch för ett seminarium eller en konferens? Kontakta kommunikatören som då tar fram en produkt åt dig eller kontaktar Media-tryck. Om du behöver något mer avancerat eller något i större kvantiteter kan du också kontakta Media-Tryck och rådfråga dem. De trycker och formger avhandlingar, kompendier, affischer, foldrar,  konferensmaterial och så vidare

Tryckinformation hos Media-Tryck.

Om du har frågor och undrar hur vår grafiska profil ser ut? Då ska du gå in på den centrala medarbetarwebben där du hittar regler och praktiska tips för hur du använder universitetets grafiska profil. Notera även att den grafiska profilen är beslutad av rektor och gäller för alla verksamheter som tillhör Lunds universitet

Lunds grafiska profil och logotyp.

Behöver du presentationsmaterial som du kan använda när du berättar om vår verksamhet på exempelvis en konferens eller ett studiebesök? På sidan presentationsmaterial hittar du fakta och siffror samt olika typer av mallar i word och powerpoint som tillhör Socialhögskolan.

Läs mer på sidan presentationsmaterial.

Fotografering

Behöver du till exempel reportage-, miljö-, porträtt-, studie- eller forskningsbilder? Då ska du kontakta webbredaktören som är införstådd med Lunds universitets bildmanér och kan hjälpa dig ta fram bilderna du önskar.

Ett bra tips är om du funderar på vad du vill att bilden ska användas till och vad du önskar att den ska förmedla?

När det gäller porträttbilder för de personliga sidorna på Socialhögskolans engelskspråkiga respektive svenskspråkiga webbplats och LUCRIS, så är det viktigt att alla i personalen ställer upp och blir fotograferade av webbredaktören.  Genom att alla blir fotograferade på samma sätt skapas en mer enhetlig och professionell bild av vår verksamhet.

Saknar du en porträttbild? Kontakta Socialhögskolans kommunikatör på: patrik [dot] hekkala [at] soch [dot] lu [dot] se.

Hur uppdaterar jag min personliga hemsida?

Du kan få stöd och rådgivning av Socialhögskolans webbredaktör när du behöver hjälp med att uppdatera dina personliga sidor. Men som lärare och forskare ansvarar du för att dina personliga sidor hålls uppdaterade på Socialhögskolans engelskspråkiga och svenskspråkiga webbplats. Du ansvarar även för att din forskningsinformation hålls uppdaterad i forskingsportalen LUCRIS.

Läs mer på webb och sociala medier.

Har du en nyhet som du vill få ut externt?

Behöver du hjälp med en bra nyhet som du tycker ska komma till medias kännedom ska du kontakta Socialhögkolans kommunikatör på patrik [dot] hekkala [at] soch [dot] lu [dot] se.. Kommunikatören skriver då antingen en nyhet som publiceras på Socialhögskolans webbplats eller ett pressmeddelande som skickas vidare till pressansvariga på fakulteteten eller sektionen Kommunikations avdelning för Nyheter och media.

Har du information som du vill få ut internt?

Tipsa gärna kommunikatören om du har en nyhet, vill sprida information om ett evenemang eller har något annat viktigt du vill få ut till dina kollegor.

På Socialhögskolan kan du sprida information till dina kollegor på andra sätt än enbart via e-post.  Du kan till exempel få hjälp om du vill lägga upp information på Socialhögskolans medarbetarwebb. Du kan också få hjälp med att ta fram annonser och nyheter som sedan sprids via vårt interna infoblad eller läggs upp på våra anslagstavlor i Lund och i Helsingborg.

Förfrågningar om spridning av information

Det kommer ofta förfrågningar av olika slag från arbetsgivare, organisationer och studenter från andra utbildningar och lärosäten som vill att vi hjälper dem att sprida information till våra studenter.

Ledningens hållning är att vi bör vara restriktiva med detta. Ledningen har beslutat att inte sprida jobbannonser och liknande via våra kommunikationskanaler så som e-post till studenter, hemsidorna och vår Facebook-sida. Vi sprider endast information som direkt berör vår verksamhet. Det vill säga studie- och forskningsinformation samt intressanta praktikplatser som är kopplade till vår utbildning. Även Socionomsektionen har blivit mer restriktiv och vill inte sprida jobbannonser via sin Facebook-sida. Vi kan alltså inte längre hänvisa arbetsgivare till dem.

Det vi kan erbjuda är att sätta upp annons i pappersformat på våra anslagstavlor i Lund och Helsingborg. Vi kan också tipsa om Samhällsvetarkårens arbetsmarknadsdagar (http://samvetet.org/arbetsmarknad/) och om Information om My Career som är karriärportalen för studenter vid Lunds universitet. My Careers sida för arbetsgivare finns via följande länk: http://mycareer.lu.se/sv/for-employers.

Mera information finns i Lathunden för hantering av diverse förfrågningar från arbetsgivare, organisationer och studenter.

Sidansvarig:

Kontakt

Kommunikatör
Patrik Hekkala
Telefon: 046 222 47 34 / 046 222 41 34
E-post: patrik [dot] hekkala [at] soch [dot] lu [dot] se

Kommunikatörens uppgifter

 • Ansvarig för sociala medier
 • Copywriting
 • Forskningskommunikation
 • Fotografering
 • Internkommunikation
 • Kommunikationsstöd
 • Layout
 • Nyhetsproduktion
 • Operativ och strategisk kommunikation
 • Pressfrågor
 • Trycksaker
 • Webbadministration

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg