Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lokaler och utrustning

Vid Socialhögskolan

AV-utrustning 

På Campus Helsingborg finns fyra konferensrum utrustade med teknik för videomöten såsom Skype och Zoom. Rummen är utrustade med  75" eller 86" interaktiv skärm eller pekskärm, kamera, mikrofon och högtalare.

Våra lokaler i Lund är utrustade med projektor, högtalare, dator, whiteboards och mörkläggningsgardiner. I sal 128 finns även mikrofoner och hörselslinga.

Grupprum och mötesrum är utrustade med antingen projektor eller monitor, högtalare och whiteboards. I rum 238 och 350 finns även konferensutrustning.

Vid datorproblem och tekniska problem ring i första hand Servicedesk 046-222 9000. I Lund kan du även kontakta husintendent Håkan Eriksson på 046-222 93 96 eller hakan [dot] eriksson [at] soch [dot] lu [dot] se (hakan[dot]eriksson[at]soch[dot]lu[dot]se). För lån av utrustning eller frågor kontakta husintendenten.

Meeting Owl

Testa vår uggla! Mötesugglan är en smart videokonferenskamera med inbyggd mikrofon och högtalare. Den funkar utmärkt när du ska ha till exempel hybridmöten i Zoom, Teams och på andra konferensplattformar. Ugglan har en 360°-kamera och -mikrofon som automatiskt fokuserar på den som pratar samtidigt som den visar en 360°-bild av konferensrummet. De som är med på länk ser en bild på alla i rummet och en närbild på den eller de som talar.

Ugglan finns att låna hos husintendent hakan [dot] eriksson [at] soch [dot] lu [dot] se (subject: Boka%20m%C3%B6tesugglan) (Håkan Eriksson) som du också bokar den hos. En enkel lathund hittar du här:

Lathund Meeting Owl 3 (PDF, 156 kB, ny flik)

Felanmälan

Felanmälningar på lås till entré och övriga dörrar i huset, kontakta LU-kortet.

Fel på kopieringsapparater anmäls till 077-444 42 42, uppge maskinnummer.

Felanmälningar på hiss, värme, vatten, avlopp, el, belysning (ej lampbyte, det klarar du själv), ventilation, fönster och dörrar görs i första hand till husintendent Håkan Eriksson och i vissa fall till Akademiska Hus.

Vid övriga fel ska du kontakta husintendenten på 046-222 93 96 eller via e-post till hakan [dot] eriksson [at] soch [dot] lu [dot] se (hakan[dot]eriksson[at]soch[dot]lu[dot]se).

LU-kortet

För att komma in i de flesta lokaler på Lunds universitet behöver du ett passerkort, även kallat LU-kort.

Läs mer om passerkortet på LU:s centrala medarbetarwebb

Möteslokaler

I huset i Lund har vi två mötesrum; Sh238 som ligger på andra våningen och Sh350 som ligger på tredje våningen. Som anställd bokar du dessa i TimeEdit. Behöver du vid enstaka tillfällen boka stora hörsalen, grupprum eller andra lokaler i huset, så mejlar du campusundervisning [at] sam [dot] lu [dot] se (subject: Lokalbokning) (campusundervisning[at]sam[dot]lu[dot]se).

På Campus Helsingborg är det Utvecklingsenheten som ansvarar för sammanträdesrum och lärosalar. Du bokar via TimeEdit eller Campus Helsingborgs lokalbokning: lokalbokning [at] ch [dot] lu [dot] se (lokalbokning[at]ch[dot]lu[dot]se).

Lokalbokning Campus Helsingborg.

Kontakt

Håkan Eriksson
Husintendent
Telefon: 046-222 93 96
E-post: hakan [dot] eriksson [at] soch [dot] lu [dot] se (hakan[dot]eriksson[at]soch[dot]lu[dot]se)

Husintendenten är behjälplig med:

  • Ansvarar för kontakterna med Akademiska Hus och Serviceenheten (lokalvård)
  • Biträdande brandskyddsansvarig
  • Inköp av kontorsutrustning/inredning (rumsinredning: normal utrustning)
  • Utlåning av bärbara datorer för tillfällig användning
  • Bistår med hjälp för data/videoprojektorer
  • Fast telefoni
  • Kopiering
  • Utskick av paket