Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Presentationsmaterial

Vid Socialhögskolan

Här hittar du övergripande presentationsmaterial, mallar, powerpoints som du kan använda som underlag när du berättar om Socialhögskolan på exempelvis en konferens eller ett studiebesök. Samtliga mallar och kommunikationsverktyg är framtagna enligt anvisningar och regler i universitetets grafiska manual.

Övergripande presentationsmaterial om LU

Behöver du presentera Lunds universitet genom en film, en broschyr med uppdaterade siffror eller söker du efter en text som kortfattat beskriver Lunds universitet? På medarbetarwebben hittar du profiltexter och en baspresentation i powerpoint som sektionen Kommunikation tagit fram. Du kan välja ut de sidor som passar i sammanhanget och ta bort resten. Komplettera med dina egna slides!

Läs mer och ladda ned gemensamma presentationsmaterial på LU:s centrala medarbetarwebb.

Roll-ups

Socialhögskolan har tagit fram nya (2023) roll-ups som du kan låna om du ska på konferens, mässa eller liknande sammanhang där du ska presentera eller representera Socialhögskolan. Fyra av de fem finns i kontorsmaterialrummet på plan 3, den femte finns på Campus Helsingborg. Sätt gärna en notering på att du lånat, och kom ihåg att ställa tillbaka dem!

Här kan du se hur våra roll-ups ser ut. (PDF, 1,26 MB, ny flik)

Mallar

Lunds universitets grafiska profil ska användas på material, tryckt och digitalt, där universitetet står som avsändare. En konsekvent använd profil hjälper oss att på ett tydligt sätt berätta vilka vi är och vad vårt varumärke står för. På medarbetarwebben kan du ladda ned olika mallar, logotyper och typsnitt som gäller vid Lunds universitet.

Powerpointmallar

Länkarna går till Bild- och mediebanken för nedladdning:

Mallarna i 16:9-format motsvarar dagens standard för bredbildskärmar och projektorer (och TV-apparater).

Universitetets Powerpointmallar innehåller några exempel på hur diagram kan utformas för att vara tillgängliga, i enlighet med Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, även då pastellfärgerna används.

Baspresentationer i Powerpoint

Om du ska hålla en muntlig presentation om Lunds universitet kan du utgå från nedan Powerpoint-presentation med universitetsövergripande information. Du kan välja ut de sidor som passar i sammanhanget och ta bort resten. Komplettera med dina egna slides!

Universitetsövergripande presentationsmaterial

Dokumentmallar i Word 

Dokumentmallarna i Word finns på svenska och engelska, och använder typsnitten Times New Roman och Arial istället för våra profiltypsnitt, för att undvika tekniska problem. När du skickar ett öppet Worddokument följer inte typsnitten med – om rätt typsnitt inte finns förinstallerat på mottagarens dator, ersätts det automatiskt av något annat. Använd därför alternativtypsnitten Times New Roman och Arial, som är standard för alla operativsystem, när du arbetar med öppna dokument i Word och Powerpoint. Våra profiltypsnitt Frutiger och Adobe Garamond Pro använder du när du arbetar med tryckoriginal och exempelvis PDF:er.

För utskrifter på färdigtryckt brevpapper finns dock Word-mallar med både Times New Roman/Arial och med profiltypsnitten Frutiger/Adobe Garamond Pro som kan användas där detta fungerar. Tänk på att fylla i samtliga namn- och adressuppgifter innan du börjar använda mallarna.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service

Observera att wordmallarna finns i två versioner: en tillgänglighetsanpassad version som ska användas för digitala dokument och en annan version för utskrift. Instruktioner för hur du jobbar med den tillgänglighetsanpassade mallen samt hur du kontrollerar och justerar exporterade PDF-filer i programmet Adobe Acrobat Pro finns i Bild- och mediebanken. 

Wordmallar i Bild- och mediebanken

Behöver du material i annat format? Kontakta Socialhögskolans webbredaktör sandra [dot] jeppsson [at] soch [dot] lu [dot] se (Sandra Jeppsson).

Kontakt

Sandra Jeppsson
Webbredaktör
sandra [dot] jeppsson [at] soch [dot] lu [dot] se (sandra[dot]jeppsson[at]soch[dot]lu[dot]se)