Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Cecilia Heule

Universitetsadjunkt | Doktorand

Jag är socionom, och var under åren 1987 - 1994 bosatt i Amsterdam där jag arbetade med utsatta grupper och frivilligt socialt arbete. Jag utbildade mig till socionom i slutet av 1990-talet. Sedan 2002 arbetar jag på Socialhögskolan i Lund och har samarbetat med ett trettiotal brukarorganisationer, både genom utvärderingsuppdrag och i undervisningen.

Undervisning

Sedan 2005 har jag varit engagerad i den så kallade mobiliseringskursen (som sedan starten har haft lite olika officiella namn) – en kurs om mobilisering och entreprenörskap som riktar sig till socionomstudenter och till studenter rekryterade i olika brukarorganisationer.

Forskning

Mina forskningsintressen inrymmer frågor om makt, brukarinflytande, förändringsarbete, samt handlingsutrymme för organisationer och enskilda organisationsrepresentanter. Jag skriver min avhandling om det gränsöverskridande utvecklingsarbete som sker inom ramen för EU:s integrationspolitik.

Jag är också engagerad i att utveckla brukarmedverkan i utvecklingsprojektet Bostad Först – ett initiativ till samarbete mellan forskare, praktikerpolitiker och drabbade som leds av professor Hans Swärd.

Under 2011 - 2013 var jag initiativtagare och koordinator för ett EU-projekt (PowerUs) om brukarmedverkan i undervisningen i socialt arbete.

På min fritid är jag ordförande för den ideella organisationen Socialpolitik som ger ut den politiskt och religiöst obundna tidskriften med samma namn.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Cecilia Heule
E-post: cecilia [dot] heule [at] soch [dot] lu [dot] se

Universitetsadjunkt

Socialhögskolan

+46 46 222 95 54

+46 70 743 40 01

28

Doktorand

Socialhögskolan

28

Socialhögskolan
Besök: Allhelgona kyrkogata 8, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg