Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Gabriella Scaramuzzino

Forskare

FD i socialt arbete

Forskning

Jag disputerade i socialt arbete 2014 och arbetar som forskare vid Socialhögskolan. Min forskning handlar om hur den ökade digitaliseringen påverkar olika professioner, organisationer samt mobiliseringen och organiseringen av olika grupper.

För närvarande arbetar jag i ett forskningsprojekt (juniorforskare) som heter Ett gränslöst arbetsliv i en digital tid: Näthat som ett arbetsmiljöproblem och som finansieras av Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte). Forskningsprojektet kommer att bidra med kunskap om hur teknikutvecklingen påverkar arbetslivet och arbetsmiljön. Ett annat centralt bidrag är att lyfta fram hur hat, hot och kränkningar, som har uppkommit på nya arenor, förstås och hanteras och att teoretisera kring var organisationens och individens ansvar börjar och slutar i en tid då teknikutvecklingen luckrat upp traditionella gränser mellan arbetsliv och privatliv. I studien kommer tre yrkesgrupper att jämföras: socialarbetare, lärare och journalister. Projektet kommer att pågå i fyra år mellan 2018 och 2021.

Under 2016 och 2017 arbetade jag i ett forskningsprojekt (postdok) som heter Internets transformativa potential: Nya villkor för fackföreningars organisering och som finansierades av Forte. Syftet med denna studie var att få mer kunskap om hur internet och sociala medier har påverkat och förändrat mobiliseringen och organiseringen inom arbetarrörelsen i Sverige. Inom ramen för detta forskningsprojekt, har jag också studerat hur digitaliseringen har påverkat medlemskap, politisk påverkan och engagemang.

Undervisning

På socionomprogrammet undervisar jag främst om socialt arbete och digitalisering.

 

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Gabriella Scaramuzzino. Foto: Patrik Hekkala
E-post: gabriella [dot] scaramuzzino [at] soch [dot] lu [dot] se

Postdoc

Socialhögskolan

28

Socialhögskolan
Besök: Allhelgona kyrkogata 8, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg