Timanställda

Information för dig som anlitar timanställda

Nya rutiner för timanställda

Från och med hösten 2016 gäller nya rutiner för hantering av timanställda. Till dessa räknas timlärare, skrivningsvakter och andra som får ersättning per timme. Rutinerna är framtagna centralt på Lunds universitet och gäller hela universitetet.

De nya rutinerna innebär att ett anställningsbeslut ska skrivas innan arbetet påbörjas, ett så kallat intermittent anställningsbeslut. Personalsamordnaren måste alltså få information om vilka som anlitas i god tid innan terminen/arbetet börjar. Förslagsvis används blanketten ”Underlag för intermittent anställning” till detta.

De blanketter som tidigare lämnats in som underlag för utbetalning (t.ex. de som heter Korttidsanställning, Arvode, Räkning skrivningsvakt) ersätts av en ny typ av blankett som heter ”Redovisning av arbetad tid”. Observera att det finns två versioner av blanketten. Den ena är för arbete med undervisning och den andra är för administrativt arbete, t.ex. transkribering eller skrivningsvakter.

Sidansvarig:

Personalsamordnare