Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Malin Arvidson

Universitetslektor

FD Sociologi

Jag disputerade 2003 i sociologi vid Lunds Universitet. Mitt avhandlingsområde berör internationell utveckling och bistånd, med särskilt fokus på non-government organisationer (NGOSs), och begreppen ”empowerment” och ”participation”. Jag har sedan dess forskat inom utvecklingsstudier (NGOs, primary health care, primary education, poverty allevitation, water and sanitation) och i samband med det bott och fältarbetat i Bangladesh. Bland annat har jag varit involverad i ett sex-årigt projekt för Sidas räkning med uppdrag att utvärdera två nationella program för hälsa och utbildning på primär nivå (http://www.reality-check-approach.com/bangladesh.html ). Sedan några år tillbaks inkluderar min forskning också NGOs, eller civilsamhällesorganisationer, i den europeiska kontexten. Jag har arbetat som forskare vid University of Southampton på forskningscenter för ideella civilsamhällesorganisationer, Third Sector Research Centre, där fokus låg på den engelska kontexten, och sedan 2012 är jag involverad i forskningsprojekt som utgår från den svenska kontexten.

Undervisning

Jag är kursförståndare på kursen SOPA61”Det sociala arbetets organisering”. Jag handleder kandidat- och mastersuppsatser, samt medverkar på kursen SOAN42 ”Utvärdering och kunskapsproduktion inom social arbete”. Jag ger också föreläsningar om utvärdering och forskning av NGOs, NPOs, civilsamhällesorganisationer, på andra kurser på avancerad nivå.

Forskning

Mitt forskningsintresse berör civilsamhällesorganisationer verksamma inom social välfärd. Jag arbetar i projekt som berör hur, eller om, sådana organisationer måste kompromissa sin verksamhet och identitet som ett resultat av ekonomisk beroende av eller närhet till den offentliga välfärdsstaten och till en privatisering och marknadisering av statlig välfärdsservice. Jag arbetar också med utvärderingsmodeller anpassade för icke-profitdrivande, idéburen verksamhet, som syftar till av fånga så kallat social värde. Jag har varit involverat i projektet "Real Times", ett longitudinellt forskningsprojekt med syfte att kartlägga och förstå förändring över tid i engelska non-profitorganisationer (http://www.birmingham.ac.uk/generic/tsrc/research/real-times/index.aspx).  Just nu arbetar jag, tillsammans med kollegor i Lund (Håkan Johansson), Göteborg (Staffan Johansson) och Ersta Sköndal (Marie Nordfeldt) I projektet "Mellan röst och Service: medborgarnas röst eller kommunernas uppdragstagare (finansierat av VR och FAS). Jag och min kollega Stig Linde forskar i projektet "Granskningssamhällets krav och civilsamhällets (re)aktioner" finansierat av MUCF (Myndigheten för Ungdoms och Civilsamhällesfrågor) och Crafoord.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Malin Arvidson. Foto: Patrik Hekkala
E-post: malin [dot] arvidson [at] soch [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Socialhögskolan

+46 46 222 96 36

28

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg