Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Teres Hjärpe

Doktorand

Avhandlingsämne

Mätningar i socialt arbete- när kvantitativ logik möter kvalitativ praktik

Jag är socionom och magister i socialt arbete. Mina praktiska erfarenheter av socialt arbete kommer från hälso- och sjukvården där jag haft anställning som kurator för personer med olika typer av funktionshinder. För närvarande är jag tjänstledig från mitt uppdrag som internationell koordinator på Socialhögskolan för att gå forskarutbildningen.

Intresseområden för min forskning är "mätningar" av sociala problem och dokumenteringens och statistikens roll inom socialt arbete. Jag bygger min avhandling på ett material som samlats in inom ramen för forskningsprojektet "Blanketter, formulär och pappersgöra- expanderande dokumenteringspraktiker inom socialtjänst och sjukvård". Projektet leds av Katarina Jacobsson och Elizabeth Martinell Barfoed. I samband med att jag bedrev etnografiskt fältarbete kring en ledningsgrupp i socialtjänsten började jag fundera över mätandets och även dokumenterandets förtjänster och begränsningar för ett område som socialt arbete, ett tema jag nu fördjupar mig i.

Tidigare har jag arbetat i forskningsprojektet "Välfärdstjänster och ökad valfrihet- exemplet gymnasieskolan" under ledning av Torbjörn Hjort och Alexandru Panican. Rektorer och studie- och yrkesvägledare intervjuades om deras syn på den egna rollen i det förändrade gymnasievalssystemet. Publikationer från projektet finns nedan.

 

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Teres Hjärpe. Foto: Patrik Hekkala
E-post: teres [dot] hjarpe [at] soch [dot] lu [dot] se

Doktorand

Socialhögskolan

+46 46 222 91 99

28

Internationell koordinator

Socialhögskolan

28

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg