Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

En fjärdedel av socialtjänstens insatser för barn och föräldrar har vetenskaplig evidens

Vetenskapsradion.

Bara en fjärdedel av socialtjänstens insatser för barn och föräldrar har vetenskaplig evidens. Hör docent Martin Bergström berätta i Nyheter från Vetenskapsradion i P1.

Martin Bergström är en av författarna en ny kartläggning om vetenskaplig evidens hos socialtjänstens insatser för barn och deras föräldrar.

- Möjligtvis är det så att flera av de här interventionerna kan ha skadlig effekt jämfört med en annan intervention, säger Martin Bergström i inslaget.

Lyssna också på Martin Bergström i Vetenskapsradion Hälsa, om hur stökiga tonåringar kan få hjälp bort från kriminalitet. Socialstyrelsen gick i november ifjol för första gången ut med rekommendationer om vilka insatser som kan hindra barn och unga att återfalla i brott. Metoder som vilar på vetenskap och forskning.