Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Nyheter

Socialhögskolan i Lund har flyttat

Gamla köket Under sommaren har all verksamhet vid Socialhögskolan i Lund flyttat till Gamla köket i centrala Lund. Den nya gatuadressen är Allhelgona kyrkogata 8, Lund. Socialhögskolans verksamhet och utbildningar i Helsingborg påverkas inte av flytten utan fortsätter som tidigare.

Sökes: doktorand till projekt om åldrande, missbruk och omsorg

Socialhögskolan söker nu en doktorand till ett forskningsprojekt om specialiserad omsorg för äldre med missbruk och komplexa behov.

Socialvetenskaplig tidskrift söker skribenter till temanummer om kritiska sociala arbeten

Socialvetenskaplig tidskrift vill med ett temanummer om kritiska sociala arbeten bjuda in till en diskussion om hur olika kritiska perspektiv kan bidra till att utveckla socialt arbete på ett sätt som gör att socialt arbete blir en kraft för social förändring. För detta temanummer välkomnar de därför bidrag inom ett brett spektrum som sträcker sig över teori, forskningsmetod, etik och praktik, med inriktning mot offentligt såväl som frivilligt socialt arbete.

4,7 miljoner till studie om insatser för äldre missbrukare

Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) ger 4 660 000 kronor till ett forskningsprojekt som leds av Socialhögskolans forskare Håkan Jönson och Tove Harnett. Forskningsprojektet ska analysera specialiserade insatser för äldre missbrukare.

Vill du bli vår nya kollega?

Socialhögskolan söker en utbildningskoordinator till våra utbildningar på avancerad nivå. Utbildningskoordinator ska arbeta med administration och studievägledning för studenter på vårt masterprogram i socialt arbete och våra övriga utbildningar på avancerad nivå.

Suddar ut obalans mellan socialarbetare och brukare

Jonathan Isgren, Amanda Ricketts, Elin Högberg och Ebba Bäcklund. Foto: Patrik Hekkala Kunskapsluckan – en podd om erfarenhetsbaserad kunskap är en nystartad podd av fyra studenter på socionomprogrammet som lyfter fram erfarenheter från brukare. Den riktar sig till brukare, socionomstudenter och yrkesverksamma. Genom podden vill studenterna ge plats åt brukarnas berättelser om hur de önskar få hjälp och vill bli bemötta av socialarbetare.

Psykisk ohälsa i fokus under brukarmöte

Socialhögskolans brukarråd har möte. Foto: Patrik Hekkala Hur kan undervisningen om psykisk ohälsa utvecklas på socionomutbildningen? Den frågan fick ett 30-tal studenter, representanter för brukarorganisationer och lärare diskutera och svara på under ett brukarrådsmöte i maj.

Skillnader i skydd vid arbetslöshet har ökat

Den svenska arbetslöshetsförsäkringen har i det tysta förändrats de senaste tjugofem åren. En avhandling visar att personer som har tillsvidareanställningar överlag har fått bättre skydd vid arbetslöshet än tidigare, medan skyddet för de som hoppar runt på olika arbeten har blivit sämre. Skillnaderna har alltså ökat.

Rapport ger perspektiv på barnamord

Hur var det att få utomäktenskapliga barn för drygt hundra år sedan, att begå barnamord och att föda anonymt och lämna ifrån sig barnet som ”okänd mor”? Gunvor Andersson vill i en ny rapport påminna oss om hur kvinnor och ogifta mödrar hade det för inte allt för länge sedan. Hon förmedlar det hon lärt sig av ett enskilt människoöde i en tid utan preventivmedel och fri abort, där det fanns kvinnor som inte klarade av skammen att få barn utanför äktenskapet.

Sociala innovatörer sökes!

SoPact söker studenter, forskare, entreprenörer och intraprenörer med lösningar på samhällsproblem till deras lärprocess kring behovsdrivet stöd till sociala innovatörer!

Socialhögskolan
Besök: Allhelgona kyrkogata 8, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg