Rekordmånga besökare på World Social Work Day

World Social Work Day vid Socialhögskolan, Lunds universitet Världsdagen för socialt arbete (World Social Work Day) lockade i år runt 80 yrkesverksamsamma socialarbetare, akademiker och studenter till Socialhögskolan i Lund. De samlades för att diskutera ett högaktuellt tema som berör allt inom socialt arbete: om att främja betydelsen av mänskliga relationer.

Socialhögskolan får fem miljoner i strategiska medel

Campus Helsingborg Socialhögskolans strategiska satsning: Urban social innovation - en inramning för välfärdsarbete i förändring får 5 000 000 kr fördelat på fem år av Lunds universitet.

Socialarbetare är skeptiska till automatisering

Research Reports in Social Work Många socialarbetare är inte helt övertygade om att en automatiserad ärendehantering kommer frigöra mer tid till klienter/brukare/patienter. Det visar en ny rapport av Gabriella Scaramuzzino.

Masteruppsats blir bok om att överleva cancer

Ulrika Sandéns uppmärksammade och känsloladdade böcker ges ut i digitala utgåvor hos Saga Egmont den 14:e mars. Sommaren 2004 förändrades Ulrika Sandéns liv för all framtid. Hon blir diagnostiserad med en allvarlig hjärntumör samtidigt som hon blir övergiven av hennes kärlek. I boken ””Nuets förnöjsamhet” som baseras på Urikas masteruppsats i socialt arbete får vi följa henne på en ny upptäcktsfärd. I boken ”…Och jag vill leva” berättar Sandén om sin kamp för att överleva, såväl kroppsligt som själsligt, med både allvar, värme och humor.

Doktorand vinner ReNEW Early Career Paper Prize

Carolin Schütze har tilldelats det internationella ReNEW Early Career Paper Prize i samhällsvetenskap. Hon får priset för sitt paper om invandring på the Third Nordic Challenges Conference, 2019.

Bok undersöker EUs betydelse för det svenska civilsamhället

"Europeanization in Sweden – Opportunities and Challenges for Civil Society" av Anna Meeuwisse (red.) and Roberto Scaramuzzino (red.) ger nya insikter om och hur den "svenska modellen" kan visa vägen för europeisk integration.

Nya forskarskolan FYS söker 10 doktorander

Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten Lunds universitet, Malmö universitet, Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet söker 10 doktorander i socialt arbete till Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten. Alla ansökningar administreras i en gemensam utlysning via Lunds universitet och antagning kommer att ske på respektive lärosäte i samråd med de sökande.

Socialhögskolan anställer flera universitetslektorer

Bredgatan 26 Socialhögskolan söker nu minst fem universitetslektorer för att stärka vår undervisning och forskning. Tjänsterna avser tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Rapport synliggör lärdomar från samverkan med yrkesfältet

Research Reports in Social Work Mycket av den samverkan som görs, varken dokumenteras eller blir synlig. Det kan leda till att tidigare misstag upprepas. Det menar Harald Gegner, Leili Laanemets och Karin Kullberg som skrivit en rapport om samverkan mellan socialtjänsten och lärare/forskare. I rapporten beskriver och analyserar de positiva och negativa faktorer som påverkar samverkan mellan utbildning/forskning och yrkesfält. Målet är att skapa ett gemensamt kunskapssökande som kan utveckla socialt arbete.

Studenter vinner Socionom-SM 2018

Dalia Salim och Erika Carlsson. Foto: Privat Dalia Salim och Erika Carlsson har vunnit årets Socionom-SM. I år handlade mästerskapet om att lösa ett case kring utmaningar inom socialt rättighetsarbete för barn, arbetssätt och framgångsfaktorer, samt om hur arbetet kan vidareutvecklas.