Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sök vidareutbildningar för yrkesverksamma!

Foto. Två studenter utomhus tittar på dator. I bakgrunden en cykel. Fotograf: Johan Persson

Idag öppnar ansökningsperioden för vidareutbildningarna Hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet och Grundläggande psykoterapiprogrammet, med start HT-23.

Två spännande påbyggnadsutbildningar som ger dig som yrkesverksam nya möjligheter i yrkeslivet. Ansökningsperioden är 15 februari till 15 mars.

Hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet

60 högskolepoäng, ett år.

Vill du bli expert på socialt och psykosocialt arbete inom hälso- och sjukvård? Utbilda dig till hälso- och sjukvårdskurator – en yrkesroll där du arbetar med behandling av patienter och anhöriga som i flera fall befinner sig mitt i en livsomvälvande situation. Som kurator har du en konsultativ och samordnande roll gentemot annan hälso- och sjukvårdspersonal och övriga samhället.

Utbildningen ger nyutexaminerade socionomer en möjlighet till ökad specialisering och förbättrad anställningsbarhet inom hälso- och sjukvården. För dig som redan arbetar som socionom så breddar utbildningen dina karriärmöjligheter. Utbildningen är legitimationsgrundande.

Läs mer och ansök till Hälso- och sjukvårdskurstorsprogrammet här.

Grundläggande psykoterapi

45 högskolepoäng, halvfart, tre terminer.

Grundläggande psykoterapiutbildning är en vidareutbildning på avancerad nivå för yrkesverksamma personer inom vård och behandling där kliniska kunskaper och erfarenheter vävs ihop med fördjupade teoretiska kunskaper inom en specifik psykoterapeutisk inriktning. På utbildningen förenar du ett pågående yrkesarbete med teoretiska studier, klientarbete under handledning och arbetar med din egna personliga och professionella utveckling.

Utbildningen ger dig grundläggande teoretiska och praktiska färdigheter i psykoterapi och riktar sig till dig som vill arbeta med psykoterapi under handledning inom ramen för ditt yrke. Den ger dig också behörighet att söka vidare till psykoterapeutprogrammet. Tidigare universitets- eller högskoleutbildning krävs.

Familjeterapeutisk, Kognitiv beteendeinriktad eller psykodynamisk inriktning

Grundläggande psykoterapiutbildning har tre olika inriktningar: grundläggande psykoterapi med antingen familjeterapeutisk, kognitiv beteendeterapeutisk (KBT) eller psykodynamisk inriktning. De tre inriktningarna som du kan välja mellan har vissa gemensamma moment för att du ska få en insikt i likheter och skillnader mellan de olika områdena. I huvudsak ges dock undervisning och klinisk tillämpning inom den terapeutiska inriktning du valt. 

Läs mer och ansök till Grundläggande psykoterapiutbildning.

Välkommen med din ansökan!