Handledarkollegiet

Uppdrag

• Samordnar arbetet inom forskarutbildningen såsom kurser, seminarier och handledning av doktorander.
  • Diskuterar former för doktorandkurser, examinationer och kvalitetsfrågor inom forskarutbildningen samt handledningsfrågor och doktorandernas forskningssituation.
  • Lämnar förslag till prefekten om antagning av nya doktorander och tillsättning av doktorandanställningar.
  • Är rådgivande i frågor om forskarutbildning och i frågor som hänskjuts till kollegiet av prefekt och/eller institutionsstyrelsen.
  • Lämnar förslag på betygsnämndsledamöter och opponenter vid slutseminarier och disputation.

Handledarkollegiet sammanträder cirka tre gånger per termin.

Sidansvarig:

Ledamöter i handledarkollegiet

Ordförande / Studierektor för forskarutbildningen
Håkan Jönson
Epost: hakan [dot] jonson [at] soch [dot] lu [dot] se

Sekreterare för forskarutbildningen
Carina Olsson
Telefon: 046-222 97 88, 042-35 65 50
Epost: carina [dot] olsson [at] soch [dot] lu [dot] se

Lärare aktiva i forskarutbildningen

Doktorandrepresentant deltar vid mötena. Dock ej i frågor som rör enskilda doktorander