Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Marcus Knutagård

Universitetslektor | Biträdande prefekt

Undervisning

Jag har undervisat och handlett på olika terminer på socionomprogrammet, och arbetat på kursen Socialt arbete som mobilisering och entreprenörskap där jag har varit kursföreståndare. Denna kurs ges på sjunde terminen på socionomprogrammet. Jag har även varit kursföreståndare för uppsatskursen, SOPA63, på grundutbildningen samt uppsatskurserna på avancerad nivå (magister och master). Jag blev under vårterminen 2013 utnämnd till excellent lärare – ETP, Excellent Teaching Practitioner – vid Samhällsvetenskapliga fakultetens pedagogiska akademi.

Forskning

Jag disputerade i maj 2009 med avhandlingen "Skälens fångar: Hemlöshetsarbetets organisering, kategoriseringar och förklaringar". Jag intresserar mig bland annat för organiseringen av det sociala arbetets praktik. Jag har arbetat med ett utvecklingsprojekt kring Bostad först i Sverige (förenklat en form av en metod eller strategi när det gäller hur hemlöshetsarbetet kan organiseras) och jag har även varit med och utvärderat de projekt som fått medel inom ramen för regeringens hemlöshetsstrategi.

Jag har avslutat ett postdoc-projekt finasierat genom FORTE (Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd). Projektet heter ”Det sociala arbetets moraliska geografi”.

Jag är med i forskargruppen Organisation och organisering  vid Socialhögskolan.

Jag är medlem i det nordiska nätverket för hemlöshetsforskning samt det europeiska nätverket ENHR  - The European Network of Housing Research.

Jag är också Management Committee Member i COST-nätverket Measuring Homelessness in Europe och jag har tidigare varit Management Committee Member i COST-nätverket Social services, welfare state and places.

Jag är ordförande i NASSW  - The Nordic Association of Schools of Social Work och styrelseledamot i IASSW – International Association of Schools of Social Work.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:

Socialhögskolan
Besök: Allhelgona kyrkogata 8, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg