Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Agnes och Judith vinnare i Socionomens C-uppsatstävling 2023!

Agnes Lindström och Judith Redegard.
Agnes Lindström och Judith Redegard.

Agnes Lindström och Judith Redegard är ett av två vinnarpar i årets upplaga av Socionomens C-uppsatstävling. Stort grattis Agnes och Judith!

I uppsatsen "Professionell eller medmänniska? En kvalitativ studie om professionella förhållningssätt till samtal i livets slutskede" undersöker Agnes och Judith var gränsen går under samtal i livets slutskede.

– Den här typen av samtal ställer krav på de professionella att använda sitt eget känsloliv och reflektera över sig själv och sin livsåskådning, säger Agnes Lindström.

– Och jag tänkte under utbildningen mycket på att när vi möter människor så möter vi också deras sorger. Men jag saknade ett samtal om döden i sig, och även andra typer av existentiella samtal. Det var en lucka helt enkelt, säger Judith Redegard.

Stort grattis Agnes och Judith!


Motivering: ”Uppsatsen berör ett viktigt ämne av hög relevans för socialt arbete. Arbetet är väl genomfört och välskrivet. Det ges viktiga reflektioner kring svåra samtal som är en uppgift för socionomer även utanför kuratorsrollen.”