Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Brevet från Sommarskolan

Sommarskola, EU-projektet Global Answer.

Under en vecka i juni gästades Socialhögskolan av socialarbetare och forskare från Granada, Palermo, Rom och Växjö, inom ramen för EU-projektet Global Answer. Läs hur en av deltagarna beskriver sin upplevelse!

Efter sommarskolan, projekt Global Answer

"Denna fantastiska upplevelse är över och jag skulle vilja tacka, å mina egna vägnar och jag tror å allas vägnar, organisatörerna och var och en av de som delade med sig av sitt arbete, sin professionalism, sina erfarenheter och framför allt sin kärlek och sitt engagemang.

Tack för att ni sorterade de röriga idéerna.

Tack för att ni dansade Bachata och Zumba.

Tack för att ni påminde oss om att allt inte är förlorat, om det bara finns vilja och engagemang.

Tack för att ni visade oss... var vi kunde handla (vin och mycket annat).

Tack för att ni påminde oss om ordens betydelse och behovet av att nämna och skapa nya ord för att tala om orättvisor.

Tack för att ni skämde bort oss med kaffe, frukt och kakor.

Tack för att ni tog er tid för att svara på våra tusen frågor, somliga ställda vid fel tidpunkt men alltid med tanken att lära oss nytt.

Tack för att ni gav oss möjlighet att dela en frukost med "människor i rörelse" som ger många anledningar att fortsätta kämpa.

Tack för att ni fick oss att göra upp med rädslan för att dekonstruera ett projekt i syfte att förbättra det.

Tack för att du bjöd in denna galna grupp till detta vackra hus, för att glädja oss med lokal mat, det kunde inte vara mer generöst och... så mycket glädje det gav upphov till.

Tack för att ni delade med er av ert Midsommar och delade bröd och oliver...

Tack för att ni gav oss möjlighet att titta på solnedgången på trappan vid havet, där vi drömde om en bättre värld och där vi kunde känna att det kommer att bli möjligt.

MYCKET ÅTERSTÅR ATT GÖRA... MEN TILLSAMMANS ÄR VI STARKARE...

Ett innerligt tack till er alla"